Frederik Vesti skifter til nyt F3-mesterskab

Foto: Prema Powerteam

Frederik Vesti er netop blevet annonceret som ny kører hos italienske Prema Powerteam, hvor han i år skal køre i den nye Formula Regional European Championship. Serien, der ligeledes er ny, skal dække ind mellem Formel 4 og det nye FIA Formel 3-mesterskab.

Det bliver samtidigt Vestis første fulde sæson i F3-racere, efter han sluttede 2018 med deltagelse i den europæiske sæsonfinale samt det hæderkronede Macau GP, som vi også dækkede her på Boxengasse i det sene efterår.
Teamchef for Prema Powerteam, Angelo Rosin, ser meget frem til at få Vesti med på holdet, og siger i teamets pressemeddelelse, at man længe har haft kig på den unge dansker:

– Frederik er en meget interessant kører. Vi har holdt øje med ham gennem de seneste par sæsoner, og han har hele vejen imponeret os med hans fart og stabilitet. Det er i det hele taget en interessant tid, vi som team går ind i – vi starter i et spritnyt mesterskab med tre unge talenter. Vi ser frem til at gå ind i 2019-sæsonen med hårdt arbejde, og med den her kombination ser vi frem til at fortsætte vores positive udvikling i junior single seaters.

Frederik Vesti får briten Olli Caldwell samt brasilianeren Enzo Fittipaldi som holdkammerater. Sidstnævnte er i øvrigt barnebarn til den dobbelte F1-verdensmester Emerson Fittipaldi.

Frederik Vesti er klar til at tørne ud for italienske Prema Powerteam i den kommende sæson. Foto: © 2019 – Prema Powerteam

Helt nyt mesterskab


Med Formula Regional European Championship skal Frederik Vesti køre i en helt ny serie, som åbner i år. Serien bygger på Formel 3-racere, som skal passe til FIA’s F3-reglement. Serien køres på Paul Ricard, Vallelunga, Hungaroring, Red Bull Ring, Imola, Circuit de Catalunya, Mugello og til sidst Monza. Undervejs er serien supportklasse til henholdsvis European Le Mans Series på Paul Ricard samt International GT Open på Hungaroring og Catalunya.

Med skiftet fra Holland til Italien er det også en glad Frederik Vesti, der endelig har kunnet løfte sløret for nyheden, som har været undervejs i nogen tid:

– Jeg er utroligt glad for at blive en del af Prema Powerteam, og jeg tror virkelig det kan give min karriere et skub. Jeg er sikker på, at teamet vil kunne udfordre mig og få mig op på et nyt niveau som kører. Jeg har også altid set Prema som et team med en helt særlig stemning – en stemning, som det ikke tog mig mange dage at føle selv. Det hele handler om, at der er et helt specielt bånd mellem ledelsen og kørerne her. Der bliver lagt kræfter bag hver eneste kører. Jeg er også spændt på at køre i den helt nye Formula Regional European Championship, som jeg tror bliver et helt rigtigt skridt at tage på det her tidspunkt, siger han og tilføjer:

– Jeg vil gerne takke mine sponsorer, som har åbnet muligheden for, at jeg kan starte det her helt nye kapitel i min karriere. Jeg kan ikke vente til jeg kan få presset den nye bil til grænsen. Den er smaddersjov og virkelig udfordrende at køre!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: