Michelle Gatting tester i formelserie

Foto: Kim Gripping / JEP - Jakob Ebrey Photography/ELMS

W Series har flere gange vist interesse for at få Michelle Gatting med på startgridden, men da tilbuddet stod i fjor, blev Gatting nødt til at sige nej, da chancen – og Le Mans-debuten – bød sig i ELMS med Kessel Racing.

Men interessen fra den rent kvindelige Formel 3-serie døde ikke af sidste års afbud – for i øjeblikket er Michelle Gatting på vej til en test med netop W Series, og dermed får hun chancen for at prøve kræfter med formelbilen.

– Det bliver en test på to dage for mig. Egentligt er den tre dage lang, men jeg skal videre til SPA-Francorchamps og ELMS, og jeg har derfor fået lov at korte en dag af. Jeg vil gerne ud at prøve bilen, men forudsætningen var, at jeg kunne tage til SPA og køre for Kessel Racing, for det er nu engang prioriteringen. Det accepterede de, forklarer Michelle Gatting til Boxengasse.

Spændende mulighed

Selvom Michelle Gatting i fjor måtte vælge muligheden i W Series fra til fordel for det schweiziske Ferrari-team, så har hun fulgt godt med i den nye formelserie gennem 2019:


– Det er jo super fedt at få chancen igen. De viser, at de gerne vil have mig med. Alexander Wurz har gjort et super fint stykke arbejde med W Series, og jeg vil gerne fortsat have et godt forhold til serien. Jeg vil ikke afvise muligheden for at køre W Series næste år, men det afhænger meget af kalenderen. Den kan godt komme til at kollidere med Le Mans, og gør den det, så er Le Mans første prioritet for mig, for vi skal kæmpe til sidste omgang for at få en ny billet, og er meget opsatte på at vise, at det ikke var en engangsfornøjelse, at vi kørte Le Mans i år.

– Serien har imponeret mig meget. Det er en god serie, som er godt forberedt, men jeg er lidt overrasket over, hvor mange gengangere der er på gridden. Det kan godt gøre udfordringen stor, for man er bare bedre på år to i en racerbil – sådan er det altid.

Aftalen med Kessel Racing, som gav Michelle Gatting debut på Le Mans, spandt ben for deltagelsen i W Series i år. Men nu er der kommet en ny chance – i første omgang en test – i formelserien for kvinder. Photo©JEP – www.jakobebrey.com

Halo

De nye F3-racere kører med Halo, hvilket er en helt ny ting for Michelle Gatting, som glæder sig til at prøve formelbilen:

– Jeg glæder mig til at se, hvordan jeg reagerer på at køre med Halo. Den sidder lige i skærmen på dig, så det kræver nok lidt tilvænning. Og så har bilen jo markant mere downforce, så det bliver spændende at prøve. Er dog lidt spændt på banen, for Almeria er stort set kun blevet brugt af motorcykler. Der er overhovedet ingen onboardvideoer fra biler at forberede sig med. Det bliver en ny oplevelse, vil jeg sige.

Testen i Spanien begynder på mandag, den 16. september.

Gattings vej til Circuit de la Sarthe

Michelle Gatting er kandidat til W Series i 2019

Supersæsonstart for danskerne i ELMS

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: