Frederik Vesti tager fænomenal sejr på Monza

Frederik Vesti formåede i første løb på Mugello at fortsætte de gode takter fra sidste løb i F3. Sæsonens tredje sejr blev lørdag formiddag en realitet, og Vesti er forud for sæsonens afgørelse i morgen på fjerdepladsen samlet. Foto: FIA F2/ Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images
Foto: FIA F3

Der stod Frederik Vesti på det hele i dagens feature race i F3 på Monza. Danskeren tog sejren fra niendepladsen og kunne dermed skrive sæsonens anden sejr på tavlen – ligesom Vestis team, PREMA, allerede er mestre for hold – en afdeling før tid.

Det blev et løb med masser af action – Liam Lawson kom bedst fra start, men bag ham var der kaos. Nannini forsøgte sig gentagne gange på Lawson, men havde ikke held til det. Til gengæld havde Pourchaire en god start og kørte sig fra P5 hurtigt frem til tredjepladsen, og siden andenpladsen, da han gik forbi Nannini.

Pourchaire og Lawson kom i kamp om førstepladsen, men det endte siden med, at italieneren måtte udgå med skader efter et sammenstød. Til gengæld var Vesti på dette tidspunkt ved at være helt fremme i løbet.

MONZA, ITALY – SEPTEMBER 05: <> during race one of the Formula 3 Championship at Autodromo di Monza on September 05, 2020 in Monza, Italy. (Photo by Bryn Lennon – Formula 1/Formula 1 via Getty Images)

Lawson tabte tid på sammenstødet og fik nu selskab af Vesti, som efter en vild kamp endte med, at begge røg af banen kortvarligt. Siden endte det hele med en safetycar grundet en anden afkørsel, og ved genstarten tog Vesti fat, og kunne kort efter nappe føringen fra Pourchaire i den første chikane på Monza. 

– Vi vandt fra niendepladsen i dag og det føles fantastisk. Jeg er virkelig glad for at være tilbage på toppen af podiet. Sidst endte vi som toer på SPA i sprintløbet, og jeg er glad for at være tilbage på det øverste trin, sagde Vesti efter løbet.


Vesti haler med sejren ind på Liam Lawson i den samlede stilling, men Vesti er fortsat sekser i mesterskabet. Der resterer foruden søndagens sprintløb på Monza afdelingen på Mugello den 11-13. september.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: