24 Hours of SPA efter 8 timer: Michelle Gatting i topkamp i Gold Cup

Nat (1 of 1)
Foto: Niklas Majgaard/Boxengasse

Mørket har sænket sig over SPA-Francorchamps og 24 Hours of SPA, som nu er gået ind i sin næste fase. På aftenens sene timer fik ROWE bragt BMW i spidsen for første gang i årets løb, og tyskerne kunne således også sende Nicky Catsburg først over stregen i jagten på weekendens første point, som blev givet efter seks timer.

Det så ellers længe ud til, at Ferrari og Iron Lynx’ #71 ville tage den ære, men BMW-teamet havde en strategi, der passede bedre – og Ferrarien måtte således ind til et stop umiddelbart inden sekstimersmærket.

Aftenen har også været god for Michael Christensen og GPX Racing såvel som Nicklas Nielsen og den forsvarende vinderbil, Iron Lynx’ #51, som er blevet kørt godt frem i feltet. Især ved hjælp af James Calado, som har kørt et par forrygende stints og udmærket sig ved at lave et par vilde overhalinger. To gange er briten kørt forbi en konkurrent på indersiden op ad Eau Rouge.

James Calado sidder i Iron Lynx’ #51, der har andenpladsen her efter otte timer, mens GPX Racing lige er gået ind til stop fra en fast plads i top fire. Nummer 12 i Pro Cup er Beechdean AMR’s #95, som aktuelt køres af Nicki Thiim.

Afbrydelser har der naturligvis også været en stribe af. Udenfor ideallinjen er der masser af grus og skrammel på banen, og det giver selvsagt punkteringer.


Uheldene har blandt andet ramt Karim Ojjeh, der sendte Audi #10 i muren i Bruxelles efter en gedigen tankslapper. Og den tidligere polesitter, som blev ramt af en straf i formiddags, Orange1 KPAX Racing #6, fik også en snitter. Lamborghini-teamet havde lige akkurat sikret sig føringen i PRO-klassen da de fik en punktering og tabte enorme mængder tid. De er i skrivende stund P26 overall.

Og senest har et andet Audi-team fulgt Ojjehs eksempel fra tidligere – Tresor By Car Collection #11 sikrede en længerevarende FCY og senere også safetycar da bilen var plantet solidt i dækmuren i udgangen af sving 11, præcis som Ojjeh i Audi #10 nogle timer tidligere.

Aftenen har også kostet den videre deltagelse for Dinamic Motorsports Porsche med #54, som ellers startede fra pole position og takket være Klaus Bachlers indsats markerede sig forrest i feltet i hele løbets indledende del. Et skadet styretøj har imidlertid tvunget dem til at trække bilen ud af løbet.

Iron Dames i spidsen i Gold Cup

Ser vi på klasserne er der også en del gode, danske nyheder. I Gold Cup er Michelle Gatting i bilen hos Iron Dames og fører aktuelt Gold Cup-klassen, mens Frederik Schandorffs Inception Racing er nummer syv.

I Silver Cup har vi Benjamin Goethe i bilen hos Audi Sport Team WRT på en tredjeplads i klassen, mens klassen føres af Lamborghinis Emil Frey Racing.

Otter i Silver Cup er Dinamic Motorsports #56, som Mikkel O. Pedersen er en del af, mens Valdemar Eriksen og GetSpeed Mercedes efter en ellers fornuftig start er faldet tilbage på grund af et teknisk problem. I forbindelse med et stop holdt pedalboksen i bilen op med at virke, og teamet satte herefter en del tid til på at udbedre dét problem.

DANSKERBILERNES PLACERINGER

P4 – Michael Christensen (Richard Lietz) – GPX Martini Racing #221

P7 – Nicklas Nielsen (James Calado) – Iron Lynx #51

P10 – Nicki Thiim & Marco Sørensen (Marco Sørensen) – Beechdean AMR #95

P18 – Benjamin Goethe (Thomas Neubauer) – Team WRT

#30 P26 – Michelle Gatting (Michelle Gatting) – Iron Dames #83

P28 – Mikkel O. Pedersen (Giorgio Roda) – Dinamic Motorsport #56

P36 – Patrik Matthiesen (Vincent Andronaco) Allied Racing #22

P37 – Nicolai Kjærgaard (Nicolai Kjærgaard) – Garage59 #159

P38 – Frederik Schandorff (Oliver Millroy) – Inception Racing #7

P53 – Valdemar Eriksen (Jeffrey Kingsley) – GetSpeed #3

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: