24 Hours of SPA: Historisk første pole til Lamborghini

SP_Friday (1 of 1)-2
Foto: Niklas Majgaard/Boxengasse

Andrea Caldarelli har netop sikret Lamborghini mærkets første pole position i ’24 Hours of SPA’ med tiden 2:16.221 i Orange1 KPAX Racing #6.

Ventetiden er endelig ovre. Kvalifikationsformatet der forløber over to dage, er langtrukkent for nogen, men at se top-20 folde bilerne ud på de 7 kilometer lange belgiske asfalt en fredag aften er et syn for sig. Nu ved vi, hvem der starter forrest i den 74. udgave af ’24 Hours of SPA’.

I går bød på fire kvalifikationssessioner, hvor alle kørere var i bilen, hvorefter det var den samlede gennemsnitlige tid som blev afgørende for, hvilke 20 teams som ville gå videre til Superpole her til aften.

Kevin Estre kulle balancere GPX Martini Racing Porschen med nummer 221 rundt i den gyldne time. Foto: Niklas Majgaard/Boxengasse

Startplaceringerne fra 21. og helt til bagenden af feltet, blev derfor allerede afgjort i gårsdagens skumringsmørke. I dag skulle fire danskerbiler køre med om Superpole, og hertil kun én dansker bag rattet til at gøre forsøget. Nicklas Nielsen skulle i Iron Lynx #51, hvortil Nicki Thiim og Marco Sørensen måtte se på Maxime Martin gøre forsøget i Aston Martin #95. Michael Christensen skulle se på fra garagen, mens Kevin Estre var i Porsche #221. Benjamin Goethe havde overladt rattet til Thomas Neubauer i Audi #30.

Det skulle vise sig at torsdagens resultat i kvalifikationerne, havde været et bedre slutresultat, end det endte med i fredagens Superpole – både for Nicklas Nielsen, men også Marco Sørensen og Nicki Thiim. Derimod må det tendere til en ’succes’ i GPX Martini garagen, som efter en samlet 19. plads i går, nu kan fejre en startposition som nummer seks.


Antonio Fuoco testede grænser af i aftenens Superpole. Foto: Niklas Majgaard/Boxengasse

Danskerne starter

Forrest af alle danskerne starter Michael Christensen i Porsche #221 i sjette position når de 24 timers racerløb viftes i gang.

Nicklas Nielsen starter løbet i 13. position i Ferrari #51, et stykke væk fra den andenplads vi så dem i, i de samlede kvalifikationstider sent i går aftes.

’Danetrain’ #95 starter i 17. position. Iron Lynx og Nicklas Nielsen starter i 13. position

Benjamin Goethe og resten af teamet bag Audi #30 starter de 24 timer med et udgangspunkt fra 19. startposition, lidt efter den 17. plads de tog i kvalifikationen i går.

Udenfor top-20 finder vi Garage 59’s #159 McLaren 720S GT3 med Nicolai Kjærgaard i 26. bedste tid, mens de øvrige danskerbiler fordeler sig således:

42. Inception Racing McLaren (Frederik Schandorff, Brendan Iribe, Olli Millroy, Sebastian Priaulx)

46. Dinamic Motorsport Porsche (Mikkel O. Pedersen, Marius Nakken, Mauro Calamia, Giorgio Roda)

47. Iron Dames Ferrari (Michelle Gatting, Doriane Pin, Rahel Frey, Sarah Bovy)

55. Allied Racing GmbH Porsche (Patrik Matthiesen, Dominik Fischli, Vincent Andronaco, Joel Sturm)

63. GetSpeed Mercedes (Valdemar Eriksen, Jeffrey Kingsley, Sebastien Baud)

Andrea Caldarelli var tydeligt glad for at sikre Lamborghini mærkets første pole position i ’24 Hours of SPA’. Foto: Nicolai Hald Jepsen/Boxengasse

Husk, at du får alt om dansk og international motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ , så er du opdateret!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: