24 Hours of SPA: Status efter to timer – Stærk start fra Christensen

Foto: Niklas Majgaard/Boxengasse

Årets 24 Hours of SPA er i fuld gang, og det endda med en relativt udramatisk start. Det er traditionen tro, blevet tid til at vi skal samle op på begivenhederne i løbets to første timer.

Klaus Bachler tog føringen for Dinamic Racing allerede ind i Eau Rouge på første omgang, men Bachler fik det ikke uden kamp – Raffaele Marciello tog fighten op i sin Mercedes, og status her efter to timer er, at hele top 3 fortsat er en kæmpe infight.

Bachler og Marciello fik dog hurtigt selskab, og flere teams er aktuelt på fremmarch, hvilket blandt andet også gælder GPX Racings Porsche, som fik en god start med Michael Christensen i bilen og er ved at banke på i kampen om top 3.

Come Ledogar i Porsche #54 havde to skræmmende øjeblikke, da han på vej ned mod Eau Rouge. Her plantede han hele venstre side i græsset så støvet fløj op. Han holdt dog bilen på rette kurs, og kunne fortsætte sit angreb op på Kemmel langsiden. Nede i Le Combes lavede han samme forsøg, igen med resultatet af bilen i græsset, dog igen uden at skade bilen med en afkørsel.

I Pro-klassen fører AMG Team GetSpeed #2 med Luca Stolz i cockpittet. Føringen er skiftet ofte, hvor både Dinamic Motorsport, AMG Team AKKODIS ASP og AMG Team GetSpeed har haft føringen. De er lige nu indenfor fem sekunder af hinanden.


KCMG Porschen med nummer 47 startede absolut bagerst, men Porsche-teamet råder over en lang række store kapaciteter og har efter to timer kæmpet sig hele 44 pladser frem til en 22. plads. Nick Tandy kæmper bag rattet om at få bilen endnu længere frem i feltet.

Status på klasserne

I guld-klassen fører SKY – Tempesta Racing #93 med Eddie Cheever bag rattet. De har lige nu omkring 10 sekunder ned til Team WRT og Robin Maxime som forfølger dem.

I sølv-klassen fører Fabian Schiller i Al Manar Racing by HRT Mercedes #777 suverænt, hvortil nærmeste konkurrent er Benjamin Goethe på 15. pladsen i Team WRT Audi #30. Der er allerede

Set med danske briller, går det også godt. Michael Christensen har overladt sædet til Kevin Estre, som i skrivende stund er på fjerdepladsen.

Lige inden anden time var ovre, ramlede Henrique Chaves i Garage59 #188 ind i Jens Liebhauser i Winward Racing #57 og efterlod ham strandet i gruset. Chaves forsøgte sig på indersiden ind i Le Combes Fem marshalls kunne ikke skubbe ham ud, hvilket skabte løbets første full course yellow.

Danskernes løb (Aktuel kører i parantes)

P3 – Michael Christensen (Come Ledogar) – GPX Martini Racing #221

P10 – Nicklas Nielsen (Miguel Molina) – Iron Lynx #51

*P11 – Nicki Thiim & Marco Sørensen (Nicki Thiim) – Beechdean AMR #95

P15 – Benjamin Goethe (Benjamin Goethe) – Team WRT #30

P19 – Nicolai Kjærgaard (Nicolai Kjærgaard) – Garage59 #159

P34 – Frederik Schandorff (Sebastian Priaulx) – Inception Racing #7

P41 – Patrik Matthiesen (Vincent Andronaco) Allied Racing #22

P42 – Michelle Gatting (Michelle Gatting) – Iron Dames #83

P47 – Mikkel O. Pedersen (Jefferey Kingsley) – Dinamic Motorsport #56

P48 – Valdemar Eriksen (Jefferey Kingsley) – GetSpeed #3

*Nicki Thiim i Beechdean AMR #95 har fået fem sekunders straf for at køre for hurtigt i pitten. Den straf skal tages ved næste pitstop.

Husk du gratis kan følge løbet live her

Husk, at du får alt om dansk og international motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ , så er du opdateret!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: