24 hours of SPA: Testdagene er i gang for 65 biler stort felt

Foto: SRO/24 Hours of SPA/IGTC

Nedtællingen til 24 Hours of SPA er for alvor i gang, og i øjeblikket er der især gang i nyhederne fra hold, der præsenterer deres lineups til 24-timersklassikeren i Ardennerne. For mens 24 Hours of SPA venter den sidste weekend i juli, så er der allerede fra i dag testdage forud for løbet.

24-timersløbet bliver igen i år med et kæmpestort felt på hele 65 biler – og med indtil videre otte danske aktører, som vi for de flestes vedkommende også ser fast i GT World Challenge-feltet.

Der er imidlertid forskelle, for i flere klasser skal de normalt tre mand store lineups være på fire kørere, og det giver et par ændringer rundt omkring.

Blandt holdene med fire kørere er Iron Dames. De har derfor præsenteret en ny opstilling, hvor de foruden den faste trio med Michelle Gatting, Rahel Frey og Sarah Bovy, også stiller med Doriane Pin i det, der bliver Iron Dames’ første løb med fire kørere på bilen.

I lighed med Gatting og Iron Dames, så er der en anden danskerbil i kamp i Gold Cup. Her kører Frederik Schandorff og engelske Inception Racing også. Fjerdekøreren på McLaren-teamet er endnu ikke placeret, men Schandorff deler i hvert fald med Ollie Millroy og Brendan Iribe.


Springer vi tilbage til Ferrari, men i Pro-kategorien, så er sidste års vindere naturligvis klar til mere. Iron Lynx stiller igen med #51 i Pro-klassen, som i år køres af Nicklas Nielsen, Miguel Molina og James Calado.

GPX har genforenet 2019-vinderne i #221. Foto: SRO/24HoursofSPA

Derudover har en stribe andre teams også lanceret deres programmer for løbet. Således kunne GPX Racing forleden annoncere, at deres vinderteam fra 2019 er tilbage under samme tag i en Porsche 911GT3R – det er Michael Christensen, Richard Lietz og Kevin Estré, som skal forsøge at gentage bedriften fra dengang.

Ligeledes i en Pro-bil finder vi Beechdean AMR’s faste trio med det gendannede Dane Train. Her kører Marco Sørensen og Nicki Thiim sammen med Maxime Martin.

I Silver Cup finder vi de resterende danske navne. Her er Nicolai Kjærgaard klar til løbet i Garage 59’s McLaren med #159 James Baldwin som fjerdemand i lineuppet, der også tæller Manuel Maldonado og Ethan Simioni. Baldwin kommer fra simracing, hvor han vandt World’s Fastest Gamer i 2019 og greb chancen i 2020 i British GT, hvor han kørte for Team Rocket RJN i netop en 720S GT3.

Ligeledes i Silver Cup finder vi de to øvrige danske islæt på gridden – det er Patrik Matthiesen og Porsche-teamet Allied Racing GmbH, der stiller med en Porsche 911GT3R, som sønderjyden deler med Dominik Fischli og Joel Sturm – fjerdekøreren her er ikke på plads endnu, mens Mercedes-teamet GetSpeed er på plads med Valdemar Eriksen, som i årets 24 Hours of SPA deler med canadiske Jeff Kingsley samt franske Sébastien Baud og tyske Patrik Assenheimer.

Valdemar Eriksen er med på crewet i GetSpeeds iøjnefaldende #3. Foto: SRO/24HoursofSPA

Se den provisoriske deltagerliste her.

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: