Daytona – 1. time: Problemer med flere GTP-racere

Foto: Jake Galstad/IMSA

Årets Rolex 24 at Daytona er skudt i gang, og den første af de 24 timer er allerede kørt!

Starten var rodet men ikke just dramatisk. Meyer Shank Racings GTP med #60 startede som lyn og torden og lagde hurtigt #01 Chip Ganassi Racing med Sebastién Bourdais, der tog andenpladsen fra #7 Porsche Penske Motorsports Felipe Nasr, bag sig.

I LMp2-klassen fik Mikkel Jensens #11 TDS Racing med Steven Thomas bag rattet heller ikke den bedste start, da raceren på første omgang hen mod sving fem låste sit hjul og kortvarigt måtte kæmpe sig ud af LMP3-trafikken.

Mere ballade kom der også da #8 Tower Motorsports LMP2’er med John Farano, Kyffin Simpson og de to IndyCar-kørere Josef Newgarden og Scott McLaughlin pludselig stod stille i sving syv. Feltet kom under safety car, raceren blev slæbt i pitten og ser nu ud til at være med igen – i den tunge ende af feltet, naturligvis.

Michael Christensens #7 Porsche Pennske Motorsports. Foto: IMSA

Der opstod også tidligt drama i GTP hvor #10 Konica Minolta og #6 Porsche Penske Motorsports stødte sammen i kampen om fjerdepladsen, hvilket resulterede i en kollision der sendte Porsche-raceren kortvarigt ud i rabatten. Racing control dømte racing incident.


Fint udgangspunkt i GT-rækkerne

I GTD Pro ligger Jan Magnussen og MDK Motorsports’ #53 andensidst på en foreløbig ottendeplads, mens det i GTD-klassen går en del bedre for Frederik Schandorffs #70 Inception Racing der ligger på tredjepladsen.

Marco Sørensen og #27 Heart of Racing Team/Aston Martin er på syvendepladsen, mens Nicki Thiim og Magnus Racing har indtaget niendepladsen og Iron Dames, der bl.a. har Michelle Gatting med i #83′, ligger på en aktuel 15. plads.

AF Corse’ 88’er i LMP2-klassen med bl.a. Nicklas Nielsen. Foto: IMSA

Derudover er vi – med al sandsynlighed – ramt af det første tab blandt GTP’erne, hvor #25 BMW M Team RLL stod af kort før bus stoppet ved sving 8. Endelig har vi også fået en del pitstops hvor bl.a. #18 ERA Motorsports med Christian Rasmussen, samt #88 AF Corse med Nicklas Nielsen har haft det første visit i paddocken under løbet.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasseog på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Vil du gerne følge med i præcis Christian Rasmussens færden i USA kan du følge med i denne gruppe, https://www.facebook.com/groups/christianrasmussenroadtoindy.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: