Daytona – efter fire timer: Gode dueller i GTP og LMP2

Foto: Jake Galstad/IMSA

Således er de første fire timer af løbet nu kørt, og det har været med gode kampe og dueller på banen.

Tætte kampe i førerklassen

Det lykkes Renger van der Zande at overtage den komplette førsteplads i #01 Chip Ganassi Racing, og afstanden ned til #60 Meyer Shank Racing blev holdt med et distanceret mellemrum. Colin Braun tilbageerobrede dog førstepladsen tilbage til Acura-holdet, da van der Zande blev tilbageholdt i pitten under et pitstop grundet trafik.

Meyer Shank Racing havnede også i kamp med der Acura-partner fra #10 Wayne Taylor Racing/Andretti Autosport om førstepladsen, og Louis Deletraz gjorde alt for at følge den skarpe atlet, Colin Braun. Også #31 Konica Minolta Racing lå i kamp med Chip Ganassi Racings racer med #01 anført af Scott Dixon, der også dannede grundlag for gode dueller i IMSA’s nye førerklasse.

Konica Minolta Racing med Louis Deltraz, Ricky Taylor, Filipe Albuquerque og Brendon Hartley i Acura-modellen med nr. 10. Foto: Jake Galstad/IMSA

Det tyder på at de indledende problemer i GTP-klassen er gået på pause lige foreløbig, og meldingerne fra de forskellige hold er forholdsvis positive.

ERA Motorsports og TDS Racing tilbage i toppen – førstnævnte for en stund

Det så ikke ud til at være den bedste start fra hverken #18 ERA Motorsports eller #11 TDS Racing, men begge fik vendt skuen og ligger i skrivende stund på en henholdsvis første- og tredjeplads, inden ERA Motorsports blev tildelt en 3 minutter og 20 sekunders straf for ikke at udføre deres første straf godt nok – hvad end det så skal betyde.


High Class Racing er i øvrigt blevet ramt af en 60 sekunders stop/go straf, da de gennemførte et pitstop trods rødt flag i pitten.

Foto: Jake Galstad/IMSA

Derudover har der været spændende kampe mellem #18 ERA Motorsport og de to besætninger fra TDS Racing, men henholdsvis nr. 11 og nr. 35. Mikkel jensen kom kort før midnat bag rattet for første gang, og havnede i duel med #55 Proton Competitions Francesco Pizzi.

Inception Racing og Magnus Racing fortsætter i god form

#70 Inception Racing og #44 Magnus Racing ligger i skrivende stund på tredje- og fjerdepladsen i GTD-klassen, hvor både Marco Sørensens Aston Martin og Michelle Gattings Iron Dames ligger fint placeret i feltet. Det er ikke GT-feltet der får mest TV-tid men derimod kampene i LMP2 og GTP-klasserne, og derfor er der ikke lige så god mulighed for at beskrive kampene i det komplette felts bagerste del.

I LMP3-klassens felt er det Malthe Jakobsens tidligere arbejdsgivere fra #33 Sean Creech Motorsports, der duellerer med #36 Andretti Autosport7Wayne Taylor Racing om førstepladsen.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasseog på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Vil du gerne følge med i præcis Christian Rasmussens færden i USA kan du følge med i denne gruppe, https://www.facebook.com/groups/christianrasmussenroadtoindy.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: