IMSA er tilbage: Optakt til Roar Before The Rolex 24!

Foto: IMSA/Jake Galstad

ARTIKLEN OPDATERES MED SPOTTERGUIDE OG DELTAGERLISTE, NÅR MATERIALET ER TILGENGÆLIGT.

IMSA WeatherTech SportsCar Championship er tilbage.

Så kort kan det siges.

Ferien er slut og de amerikanske mesterskaber i sportsvognsræs’ debut rammer i de kommende to weekender Floridas østkyst, hvor Daytona International Speedway står for døren; først med den test- og kvalifikationsweekend, Roar Before The Rolex 24, som vi i morgen, fredag, går ind i, og weekenden efter åbningsbraget over dem alle: Rolex 24 at Daytona.

På Boxengasse er vi aktuelt i færd med at klargøre de sidste detaljer på dette års sæsonguide om IMSA-serien, som rammer hjemmesiden og diverse sociale medier engang i næste uge. Der vil også være en kalender samt en tv-guide.


Tidsplan

Hverken test eller kvalifikation bliver vist på TV, og derfor må vi nøjes med livetiming under ROAR.

Fredag d. 20. januar

17:00-18:30 – Træning 1
22:15-00:00 – Træning 2

Lørdag d. 21. januar

17:15-18:45 – Træning 3
21:10-22:10 – Træning 4
00:30-01:30 – Træning 5

Søndag d. 22. januar

19:25-21:00 – Kvalifikation

Lørdag d. 28. januar

19:00 – Rolex 24 at Daytona 2023 (muligvis 19:30)

Flere danskere klar til Daytona

Den helt store, dybdegående analyse af de danske deltagere på Daytona bringes i den kommende IMSA-guide, men lad os tage et kort dyk ned i de danske annonceringer.

I alt ni danskere fordelt på syv hold bliver at spejde efter i begge Daytona-weekender – to af dem kører på samme hold. I GTP-klassen finder vi Michael Christensen hos Porsche Penske Motorsports sammen med Matt Campbell og Felipe Nasr, der skal sikre dansk succes i førerklassen. I LMP2-rækkerne finder vi en debutant i form af Christian Rasmussen, Nicklas Nielsen, Mikkel Jensen og danskerduoen hos High Class Racing, Dennis Andersen og Anders Fjordbach.

Christian Rasmussen er med garanti en velkendt figur for Boxengasses formelfans, og i år skal sportsvognsfansene også stifte bekendtskab med det danske supertalent. Vi har et interview klar med danskeren indenfor et par dage, så hold øje med hjemmesiden samt diverse sociale medier. Foto: Travis Hinkle/Penske Entertianment

Christian Rasmussen deler ERA Motorsports’ racer med Ryan Dalziel, Dwight Merriman og den forsvarende DPi- og Daytona-mester, Oliver Jarvis. AF Corse’ enlige LMP2-besætning får Nicklas Nielsen med ombord, mens Mikkel Jensen i selskab sin tidligere holdkammerat hos PR1 Mathiasen Motorsports, Scott Huffaker, den hollandske IndyCar-profil Rinus VeeKay og den relativt ukendte Steven Thomas debuterer hos TDS Racing.

Iron Dames på Paul Ricard. Foto: Iron Dames

I GTD-klassen er Marco Sørensen klar til kamp for Heart of Racing Team/Aston Martin, Nicki Thiim er med hos Magnus Racing, Jan Magnussen tørner ud under MDK Motorsports’ faner, Frederik Schandorff kører med Inception Racings firemandsbesætning hos McLaren og Michelle Gatting partner op med Iron Dames’ ene af to nye GTD-besætninger. Meget mere om det i næste uges guide.

Boxengasse dækker naturligvis både Roar Before the Rolex 24 og Rolex 24 at Daytona til fulde med daglige rapporter samt interviews, opdateringer m.m. Jeg, Johan Moestrup, sidder ved tastaturet under begge weekender – send gerne en mail til johan@boxengasse.dk med tips, content og andet med relevans for IMSA og Daytona, så kigger jeg på det.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på http://www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: