IMSA: Mikkel Jensen sejrede på Watkins Glen i afbrudt løb

#52: PR1 Mathiasen Motorsports, ORECA LMP2 07, LMP2: Ben Keating, Mikkel Jensen, Scott Huffaker celebrate on the podium
Foto: IMSA

IMSA ramte i weekenden Watkins Glen hvor fire danske aktører var med i de i alt seks timers racerløb. Mikkel Jensen, Ben Keating og Scott Huffaker hos #52 PR1 Mathiasen Motorsports startede på pole position i LMP2-klassen, og High Class Racing med Dennis Andersen, Anders Fjordbach og Fabio Scherer startede på en tredjeplads i samme klasse. Malthe Jakobsen og #33 Sean Creech Motorsport startede sidst i LMP3-klassen, da de grundet problemer med en dør ikke fik sat en tid i lørdagens kvalifikation.

Starten var vild og dramatisk og der kom med det samme kamp i DPi-klassen, hvor #60 Meyer Shank Racing med Oliver Jarvis og Tom Blomqvist forsvarede pole position, men måtte give pladsen til #10 Wayne Taylor Racing. Der var længe kamp i DPi-feltet om sejren, og gode strategier holdte distancen mellem bilerne lille. High Class Racing var også med i flere vilde dueller om første- og andenpladsen i LMP2-klassen, men pittede flere gange før det blev rigtig spændende.

Efter det grønne flag for første gang blev kastet ud var der drama og dueller fra start. Her ses #60 Meyer Shank Racing med Tom Blomqvist som starter i duel med #10 Wayne Taylor Racings Felipe Albuequerque. Foto: IMSA

En afbrydelse satte dog også sit præg på løbet, der grundet et lyn indenfor 8 mil (12,8 km) satte de røde flag i luften. Ifølge amerikansk lovgivning er det nemlig ulovligt med store, offentlige udendørs aktiviteter i tordenvejr.

Løbet blev genstartet med 20 minutter igen til rent sprintløb, hvor #60 Meyer Shank Racing igen tabte førstepladsen på restarten til #10 Wayne Taylor Racing. Duellen varede de resterende 20 minutter ud, og endte med en sejr til Felipe Albuequerque og Ricky Taylor hos #10 Wayne Taylor Racing efterfulgt af #60 Meyer Shank Racing med Oliver Jarvis og Tom Blomqvist, og #01 Chip Ganassi Racing med Renger van der Zande og Sébastien Bourdais.

High Class Racings #20 med Dennis Andersen, Anders Fjordbach og Fabio Scherer fik fat i top-3 med en tredjeplads i lørdagens kvalifikation, men i søndagens 6-timersløb måtte holdet nøjes med en fjerdeplads efter et sent drama. Foto: IMSA

I LMP2-klassen var det som overskriften indikerer endnu en sejr til Mikkel Jensens #52 PR1 Mathiasen Motorsports, mens #20 High Class Racing med Dennis Andersen, Anders Fjordbach og Fabio Scherer måtte nøjes med en fjerdeplads. Malthe Jakobsen og #33 Sean Creech Motorsport fik indhentet lidt af det tabte, og sluttede sjettesidst i LMP3-klassen.


Næste afdeling af IMSA-serien er i den kommende weekend, 1.-3. juli, på Canadian Tire Motorsports Park til Chevrolet Grand Prix. Her skal der køres 2 timer og 40 minutter.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: