Optakt til IMSA-sæsonfinale: Danskere kan vinde mesterskaber på Petit Le Mans

#60: Meyer Shank Racing W/Curb-Agajanian, Acura DPi, DPi: Oliver Jarvis, Tom Blomqvist, Helio Castroneves /#10: Konica Minolta Acura ARX-05, Acura DPi, DPi: Ricky Taylor, Filipe Albuquerque, Brendon Hartley  #02: Cadillac Racing, Cadillac DPi, DPi: Earl Bamber, Alex Lynn, Ryan Hunter-Reay  Race Start
Foto: IMSA

Det er tid til sæsonfinale i IMSA WeatherTech SportsCar Championship i weekenden – og én af de mere traditionsrige weekender i amerikansk sportsvognsracing. 10-timersløbet Motul Petit Le Mans på Road Atlanta i Georgia lever lidt i skyggen af Rolex 24 at Daytona og 12 Hours of Sebring, men det er altid et løb, som er garant for et rigtigt finalebrag.

Sådan bliver det også i år, hvor vi dels har det første mesterskab i IMSA’s svar på Hypercar, GTP, at uddele – men vi har også flere danske navne med gode muligheder for mesterskabspokaler.

Mikkel Jensen i mesterskabskamp

Mikkel Jensen og TDS Racing kommer til Road Atlanta med en frisk sejr i bagagen fra IMSA’s tilbagevenden på Indianapolis Motor Speedway.

Her tog Jensen og #11 TDS Racing  sejren i LMP2-klassen, hvilket har sendt dem op på den samlede andenplads – blot 45 point adskiller dem fra Jensens tidligere arbejdsgiver, PR1 Mathiasen Motorsports, der kan vinde titlen for anden gang i træk.

#11: TDS Racing, ORECA LMP2 07, LMP2: Steven Thomas, Mikkel Jensen vandt på Indianapolis Motor Speedway for en måneds tid siden. Foto: IMSA

Med danske briller er det Mikkel Jensen, der som titelkandidat nok løber med overskrifterne i prototyper, men flere danske navne bliver også at finde blandt LMP2’erne.


Blandt dem er dette vinder af Indy NXT, der er USA’s svar på Formel 2, Christian Rasmussen, der i år kører langdistanceløb for #18 ERA Motorsports. Rasmussen deler bilen med Dwight Merriman og Ryan Dalziel.

#18: Era Motorsport, ORECA LMP2 07, LMP2: Ryan Dalziel, Dwight Merriman, Christian Rasmussen. Sidstnævnte debuterede netop i IMSA på Petit Le Mans

Og skal vi runde LMP2 af, så er nordjyske High Class Racing naturligvis også at finde på de fire kilometers asfalt, hvor Dennis Andersen kører med Anders Fjordbach og britisk-arabiske Ed Jones.

Frederik Schandorff og Marco Sørensen jagter ditto metal

Hverken LMP3- eller GTD Pro-klassen bærer på danske navne, og derfor hopper vi direkte til IMSA-seriens sidste klasse, GTD-klassen, der har flere danske oplevelser at byde på – og to af dem er også på titeljagt i Sydstaten.

Det er #1 Paul Paul Miller Racing der fører GTD Pro’s mesterskab, men den amerikanske besætning har #27 Heart of Racing Team/Aston Martin med Marco Sørensen, Roman De Angelis og Ian James i ryggen på andenpladsen, mens #12 Vasser Sullivan indtager tredjepladsen.

#70: Inception Racing, McLaren 720S GT3, GTD: Brendan Iribe, Frederik Schandorff. Foto: IMSA

#70 Inception Racing, der med Frederik Schandorff har dansk islæt, ligger på mesterskabets fjerdeplads. Schandorff deler bilen med Brendan Iribe og Ollie Millroy og jagter ligeledes et godt resultat efter en sæson, hvor farten mange gange har været til mere, end teamet endte med at få i hus.

Podier på Daytona, Mosport og Elkhart Lake har været de store højdepunkter, men flere gange har uheld kostet vigtige point og momentum.

#83: Iron Dames, Lamborghini Huracan GT3 EVO2, GTD: Sarah Bovy, Rahel Frey, Doriane Pin, Michelle Gatting på Daytona tidligere i år. Foto: IMSA

Udenfor kampen om mesterskabets top-3 placeringer finder vi #83 Iron Dames med Michelle Gatting, Doriane Pin og Rahel Frey, der til gengæld jagter en god sæsonfinale som punktum for et lærerigt, men også udfordrende første år med Lamborghinis Huracan GT3 Evo.

Dette er som bekendt bilen, som Iron Dames/Iron Lynx skal fortsætte med i 2024, når GTE også forsvinder fra FIA WEC.

Også GTP venter på klassekamp

Selvom Boxengasse er et dansk motorsportsmedie med fokus på danske hold og køreres præstationer, så tager vi naturligvis et dyk i det, der bliver den første finale for dette års nye GTP-klasse nogensinde.

Den første GTP-sæson nogensinde skal afgøres på Road Atlanta ved Atlanta, Georgia. Foto: IMSA

#10 Wayne Taylor Racing og #31 Whelen Engineering Racing ligger som hhv. etter og toer, mens årets helt store overraskelse, #25 BMW M Team RLL, efter en elendig sæsonstart indtager den aktuelle tredjeplads.

Hvis man er fast IndyCar-læser her på hjemmesiden er det også værd at vide, at Josef Newgarden bliver at finde hos Porsche Penske Motorsports’ #7, der trods rygterne ikke har Michael Christensen med til Georgia ved siden af den faste besætning med Matt Campbell og Felipe Nasr.

TV- og spotterguide

Streamingsiden IMSATV, der transmitterer fra NBC Sports, er geoblocked under dansk internet, og derfor er Viaplay Sport, der kun viser løbet, den eneste live-løsning for danske motorsportsfans. Vil man følge træning og kvalifikation kan det gøres på livetiming og den legendariske Radio Le Mans.

Du kan se spotterguide og den komplette deltagerliste her.

Torsdag d. 12. oktober

15:50-17:20 – Træning 1
20:35-22:20 – Træning 2
01:30-03:00 – Træning 3

Fredag d. 13. oktober

21:10-22:30 – Kvalifikation

Lørdag d. 14. oktober

14:45-15:05 – Warmup
17:40-03:40 – Motul Petit Le Mans 2023

Hvordan følger du IMSA?

Hvis din interesse også fanger motorsport generelt, så kan du følge Boxengasse på Facebook her, samt blive medlem af vores Facebook-gruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses IndyCar- og Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Christian Rasmussen-fangruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: