Roar Before the Rolex – Dag 1: Fantastisk danskerdag på Daytona

Foto: Jake Galstad/IMSA

De i alt 61 racerbiler ramte fredag eftermiddag og aften Daytona International Speedway, hvor de to første træningssessioner gik af stablen. Flere biler med dansk islæt tog del i toppen på tværs af alle klasser, så der er al grund til at læse, se og høre mere i resten af weekenden.

Træning 1: Flere danskerbiler i toppen

Det var Colin Braun der med sessionens hurtigste tid satte #60 GTP Meyer Shank Racing højest på stopuret, men Michael Christensen og #7 Porsche Penske Motorsports var lige i hælene af Acuraen der blot var 0,141 sekunder hurtigere end Porsche-modellen med det danske islæt. Begge racere fra Chip Ganassi Racing lå sidst- og næstsidst i GTP-rækken, og med hele 1,294 sekunder op til MSR-racernes omgangstid.

I LMP2-klassen var der også dansk repræsentation i toppen af feltet, hvor kun Mikkel Jensens tidligere arbejdskolleger fra #52 PR1 Mathiasen Motorsports var hurtigere end Christian Rasmussen og #18 ERA Motorsports. Rasmussen fik debut på Road Atlantas 10-timers Petit Le Mans i fjor, hvor det store talent blev kvitteret med et sæde på fuldt program i år. Tredjepladsen i klassementet blev IndyCar-besætningen med #8, Tower Motorsports, med Josef Newgarden, Scott McLaughlin, John Farano og Kyffin Simpson der satte tiden 1.39.594.

Porsche Penske Motorsports’ #7 med Michael Christensen, Matt Campbell og Felipe Nasr var næsthurtigst i fredagens første session. Foto: Jake Galstad/IMSA

#20 High Class Racing tog sig af syvendepladsen, mens Nicklas Nielsen og #88 AF Corse kom på niendepladsen – endelig finder vi de to tidligere PR1-holdkammerater, Mikkel Jensen og Scott Huffaker, der i år kommer hinanden ved selskab hos #11 TDS Racing, hvor de sammen med Ed Carpenter Racings hollandske IndyCar-profil Rinus VeeKay og Steven Thomas tog ottendepladsen i den indledende session.

I GTD-klassen gik det forrygende for #44 Magnus Racing der med Nicki Thiim, John Potter, Andy Lally og Spencer Pumpelly toppede Grand Turismo-rækken efterfulgt af flere gode omgangstider. Trettendepladsen gik til Marco Sørensen og #27 Heart of Racing Team/Aston Martin Racing, hvorfra vi skal en smule ned gennem omgangstiderne for at finde #83 Iron Dames med Michelle Gatting og MDK Motorsports’ 53’er med Jan Magnussen.


Frederik Schandorff og #70 Inception Racing står ikke noteret for et resultat, selvom holdets racer er blevet målt til en del omgange på asfalten. Vi følger op på sagen lørdag.

#18 ERA Motorsports med Christian Rasmussen, Dwight Merriman, Oliver Jarvis og Ryan Dalziel tog LMP2-klssens andenpladsen i åbningssessionen, hvor det splinternye, lærke livery også fik debut på amerikansk asfalt. Foto: Jake Galstad/IMSA

Du kan se alle træningssessionens omgangstider her.

Træning 2: Endnu mere dansk succes

En lidt kortere rapport fra anden session, hvor Hélio Castroneves sørgede for at holde #60 GTP Meyer Shank Racing oppe som hurtigste racer, efterfulgt at Ricky Taylor fra #10 Konica Minolta og #01 Chip Ganassi Racing med Renger van er Zande som hurtigste kører. Michael Christensen fulgte atter skarpt med i #7 Porsche Penske -raceren, hvor danskeren bragte besætningen op på en fjerdeplads blandt GTP’erne.

Blandt LMP2’erne blev der gjort rent bord af dannebrogskørerne. Mikkel Jensen og #11 TDS Racing var klassens hurtigste, men stærkt efterfulgt af både #88 AF Corse med Nicklas Nielsen og Christian Rasmussens #18 ERA Motorsports der tog sig af fjerdepladsen – #52 PR1 Mathiasen Motorsports var tredjehurtigst.

Endelig finder vi Nicki Thiims #44 Magnus Racing der tog tredjepladsen i GTD-klassen, og altså fulgte godt op fra den indledende sessions førsteplads. #27 Heart of Racing/Aston Martin Racing tog sig af en niendeplads, mens Michelle Gattings #83 Iron Dames kom på 15. pladsen – Frederik Schandorff og #70 Inception Racing ramte en syvendeplads og MDK Motorsports’ #53 GTD’er kom sidst af alle.

Du kan se alle træningssessionens omgangstider her.

IMSA er tilbage: Optakt til Roar Before The Rolex 24!

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på http://www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: