18-årige Kyffin Simpson får fuldt IndyCar-program for Chip Ganassi Racing i 2024 – men hvorfor?

Foto: Travis Hinkle/Penske Entertainment

En vaskeægte chokudmelding af breaking news ramte mandag eftermiddag dansk tid NTT IndyCar Series.

Den blot 18-årige »akademikører«, Kyffin Simpson, blev annonceret som Chip Ganassi Racings femte fuldtidskører i 2024. Simpson kommer direkte fra sin anden sæson af Indy NXT, hvor han i 2021 og 2022 endte på en hhv. niende- og tiendeplads i mesterskabet.

Netop på grund af de tvivlsomme resultater i Indy NXT-serien, er det en stor overraskelse, at Simpson får IndyCar-debut i den kommende sæson.

Kyffin Simpson kommer fra Bridgetown på øen Barbados, der som selvstændig nation har beliggenhed nordøst for Venezuela, og blev selvstændig ved det britiske imperiums opløsning.

»Det har været min at køre i NTT IndyCar Series, og det er en ære at det nu sker med ét af de bedste hold i serien. Jeg ser virkelig frem til at arbejde endnu tættere med hele holdet. Jeg vil gerne give æren til Gud, og også et tak til Chip (Floyd Ganassi, red.), Mike (Hull, red.), mine sponsorer og selvfølgelig min familie for at give mig denne mulighed,« lyder det fra Kyffin Simpson i pressemeddelelsen.


Af Boxengasses USA-skribent/korrespondent, Johan Knudsen Moestrup

Ingen – som i ingen overhovedet – havde set dén hér annoncering komme. Det, vi har set med de sidste par kørerannonceringer i IndyCar, er, at rygtet er startet lige før, under eller lige efter en løbsweekend og så blevet bekræftet få dage senere.

Den her annoncering fuldstændig kom ud af det blå.

Kyffin Simpsons historik i Indy NXT er nok ikke noget synderligt romantisk at kigge på for Floyd »Chip« Ganassi og company, men spørgsmålet er nu, hvad Simpson reelt set kan i en IndyCar-racer.

Chip Ganassi Racing er ikke en talentfabrik der hiver de unge aspiranter gennem Road to Indy-systemet, for så at servere dem for de store hold, men derimod ét af de hold, der hellere optager de store stjerner og ofte lægger spalter til de store triumfer og mesterskaber.

Kyffin Simpson har nu et halvt år til at lære løjerne at kende, inden feltet rammer sæsonpremieren i St. Petersburg, Florida i marts 2024.

Hvordan følger du amerikansk motorsport?

Hvis din interesse også fanger motorsport generelt, så kan du følge Boxengasse på Facebook her, samt blive medlem af vores Facebook-gruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses IndyCar- og Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Christian Rasmussen-fangruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: