Benjamin Pedersen før debut i IndyCar: – Mit mål er at lære så meget som muligt

Foto: Chris Owens/Penske Entertainment

Fakta er det, at alle danske IndyCar-fans kender til Christian Lundgaard, men østjydens status som enlig dansk fanebærer ophører i år.

Benjamin Pedersen er NTT IndyCar Series’ nye dansker. Han er født i København, men flyttede til Seattle i delstaten Washington som fireårig med sin familie, og dermed er han altså en relativ usynlig skikkelse i dansk motorsports historie. Den 23-årige dansk-amerikaner er langtfra en kører der er på alles læber, men det skulle 2023 gerne få lavet lidt om på.

Boxengasse ringede til Benjamin Pedersen for 14 dage siden, for at få et par kommentarer om hans karriere og historie.

– Jeg har kørt britisk Formel 3 i to år, inden jeg kom tilbage til USA for at køre Formel 4 og Road to Indy, og nu er jeg her – officiel IndyCar-kører, indleder Benjamin Pedersen sit første interview med et dansk medie nogensinde.

Benjamin Pedersen tester i #55 AJ Foyt Racing på Sebring International Raceway. Foto: Chris Owens/Penske Entertainment

– Jeg taler dansk med mine forældre over telefonen hver dag, og ellers mest af alt engelsk, selvfølgelig. Jeg skal både køre under Dannebrog og Stars n’ Stripes, siger han i telefonen.


Flere gange undervejs i interviewet understreger Benjamin Pedersen de store forskelle på europæisk og amerikansk motorsport, og man skal ikke have talt emnet igennem i mange sekunder for at mærke Pedersens oplevelser om den sag.

– Jeg er vokset rigtig, rigtig meget (niveaumæssigt) herovre i USA i modsætning til Europa, hvor jeg havde svært ved at komme frem i rækkerne. Jeg var hurtigst i min første IndyCar-test med Juncos Hollinger Racing, så det var en fantastisk start.

Benjamin Pedersen nævner også scholarship-systemet som én af de helt store årsager til, at det er nemmere at komme frem i rækkerne i det amerikanske end på det europæiske kontinent. Efter korte spørgsmål og kommentarer gik vi videre til det helt store emne; dette års sæson.

LÆS OGSÅ….

Benjamin Pedersen brugte pausen i Indy Lights hos A. J. Foyt Enterprises

Ser frem mod debuten

I weekenden er IndyCar langt om længe tilbage igen, og det er efter næsten seks måneders off-season. Det bliver første gang nogensinde at vi ser Benjamin Pedersen i en IndyCar-racer, selvom han har draget sig flere erfaringer med størrelsen i de sidste par uger.

Hele feltet var for en måned siden samlet til officiel pre-season test på The Thermal Club i Californien, og blot 14 senere var cirka halvdelen samlet på Sebring International Raceway, hvor 2024-sæsonens 2,2-liters motorer blev testet.

St. Pete er mit første IndyCar-løb, men jeg har oplevelser fra banen da jeg kørte Indy NXT.
– Benjamin Pedersen, #55 AJ Foyt Racing

Holdkammeraterne fra AJ Foyt Racing; Santino Ferrucci (t.v.) og Benjamin Pedersen (t.h.). Foto: Chris Owens/Penske Entertainment

– Når man tænker på at det var min første gang på en så snoet bane , så gik det rigtig godt. Bilerne er de samme fra hold til hold, så det vigtigste er at måle sig med sin holdkammerat – og der kan man sige, at det er med at være hurtigere end ham, siger Benjamin Pedersen til Boxengasse.

– På Sebring havde jeg en større fornemmelse af hvordan bilen føles, og dermed kunne vi gå skridtet videre derfra. Grundlæggende meget positivt, og det bliver kun bedre og bedre, så dermed alt godt.

Positive indtryk fra dansk-amerikaneren efter to ganges tests, men i weekenden bliver alvor til virkelighed, når feltet rammer sæsonpremieren i St. Petersburgs gader i Florida.

Benjamin Pedersens er IndyCar seriens nye dansker, og har i år hjemme hos AJ Foyt Racing i #55. Her ses han under pre-season testen på the Thermal Club i Californien, hvor han viste gode takter. Foto: Chris Jones/Penske Entertainment

– Jeg ser frem til at arbejde med – for mig – et helt nyt hold, jeg gælder mig til at se hvordan IndyCar fungerer og hvordan det strategiske perspektiv er lagt, samt bare at få en masse god erfaring og læring, siger Benjamin Pedersen og afslutter:

– Jeg har små mål for mig selv i stedet for at have lange mål, og i år er der mange mål, men det vigtigste for mig er at lære så meget som muligt i min rookie-sæson. Jeg vil blive bedre konstant, men ikke på en måde hvor det bringer vores hold i fare, afrunder Benjamin Pedersen.

Guide: Alt du skal vide om NTT IndyCar Series i 2023

Hvordan følger du NTT IndyCar Series?

Bliv medlem af Boxengasses IndyCar- og Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Christian Rasmussen-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Benjamin Pedersen-fangruppe her og endnu en Lundgaard-gruppe her.

Hvis din interesse også fanger motorsport generelt, så kan du følge Boxengasse på Facebook her, samt blive medlem af vores Facebook-gruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: