Benjamin Pedersen satte hurtigste tid i Sebring-test

Benjamin Pedersen - Indy Lights IMS Test - By_ Joe Skibinski_Large Image Without Watermark_m53296
Foto: Juncos Hollinger Racing

To weekender uden racerløb giver anledning til test og evaluering for hold og kørere i NTT Indycar Series, der går en travl sommer i møde. I den kommende weekend står den på løbsweekend i Mid-Ohio, og derefter venter der en uges pause inden fire løb på fire uger.

Indy Lights, der er Indycars svar på Formel 2, drager også mod Ohio i løbet af ugen, og ligesom Indycar, så bliver der også testet på livet løs hos juniorerne. Den dansk-amerikanske Benjamin Pedersen der aktuelt kører sin anden sæson for Global Racing Group HMD Motorsports, er i en god periode og ligger på en tredjeplads i Indy Lights’ mesterskab. En god periode vækker god opsigt, og en rigtig god periode vækker rigtig god opsigt – og den rigtig gode periode har vist sig at være så god, at Benjamin Pedersen mandag fik lov at køre 100 omgange i Juncos Hollinger Racing Chevrolets NTT Indycar Series-racer med nr. 77.

Benjamin Pedersen under Road America-weekenden for et par uger siden. Der var desværre ingen fotografer fra Penske Entertainment på Sebring International Raceway i går, så vi må gå med hvad vi har i arkivet. På Twitter viser holdejer Ricardo Juncos dog et kort klip fra testen. Foto: Travis Hinkle/Penske Entertainment

Arrangører af testen var Rahal Letterman Lanigan Honda, og dermed var Christian Lundgaard også at finde på østkysten mandag aften dansk tid. Omgangstiderne er uofficielle da Indycar skal godkende alle målinger foretaget de amerikanske racerbaner hvis de skal være officielle, og da testen var privat havde Indycar ingen indflydelse på mandagens testdag.

Det ændrede dog ikke på at Benjamin Pedersen fik en fremragende debut bag rattet på Dallara IR18’eren, hvor han toppede testedagen for snuden af de tre RLL-kørere. Pedersen har tidligere på året tilbragt tid hos A. J. Foyt Enterprises, og har både været rygtet til selvsamme team samt Juncos Hollinger Racing. Dog har sidstnævnte problemer med økonomien, og kæmper alene om at forlænge kontrakten med holdets nuværende – og eneste kører – Callum Ilott, der kører sin første sæson i serien.

 

Resultatet af testdagen på Sebring International Raceway

  1. Benjamin Pedersen (R) (#77 Junos Hollinger Racing, Chevrolet), 52.859s
  2. Graham Rahal (#15 Rahal Letterman Lanigan Racing Honda), 52.963s
  3. Christian Lundgaard (R) (#30 Rahal Letterman Lanigan Racing Honda), 52.989s
  4. Jack Harvey (#45 Rahal Letterman Lanigan Racing Honda), 53.397s

 

Næste udfordring bliver road course-løbet på Mid-Ohio, der køres 1.-3. juli. Her gæster Indy Lights også asfalten i Mid-Ohio, så der er rig mulighed for at beskæftige sig med danske talenter.


Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: