Bommarito Automotive Group 500: Svær weekend for Lundgaard – Newgarden slog tilbage

Foto: James Black/Penske Entertainment

NTT IndyCar Series ramte i weekenden World Wide Technology Raceway til sæsonens trejdesidste løb. Som forventet blev det ikke Christian Lundgaards weekend, og danskeren sluttede på en 19. plads i både kvalifikationen og selve løbet. Josef Newgarden slog også tilbage i mesterskabet, mens Dale Coyne Racing HMD Motorsports’ David Malukas fik sit første IndyCar-podie i form af en andenplads.

Josef Newgarden i ekstase efter den femte sejr i denne sæson, der bragte ham tilbage i mesterskabskampen. Foto: James Black/Penske Entertainment

Malukas er – modsat Christian Lundgaard – særligt kendt for sin vilde ovalbaneteknik, hvilket i høj grad kunne ses på amerikanerens kørsel. Malukas slåssede med Team Penske Chevrolets Scott McLaughlin om andenpladsen, og da de to duellanter på langsiden så det hvide flag tog Malukas chancen ind i sving 1 og lykkes med at overhale newzealænderen McLaughlin, der måtte bøje sig for den unge rookie.

Mere ekstase var der at finde i HMD Motorsports’ del af Dale Coyne Racing-garagen, da David Malukas (R) fejrede sin første podieplacering i NTT IndyCar Series nogensinde. Foto: James Black/Penske Entertainment

Apropos Dale Coyne Racing, så var der ikke kun glæde i garagen over Malukas’ podieplacering, men også holdets 44-årige japaner, Takuma Sato, der fik sit bedste resultat da han i raceren med #51 passerede det ternede flag på en femteplads. Josef Newgarden blev af flere dømt ude af mesterskabskampen efter ulykken på Iowa Speedway, hvor amerikaneren tabte en – i hvert fald som det så ud – stensikker sejr. Men nu er Newgarden tilbage, og kun tre point adskiller ham og teamkammeraten Will Power i jagten om titlen som NTT IndyCar Series-vinder anno 2022.

Det var ikke nemt

– Det var et svært løb. Igennem hele løbet var jeg i pitten, hvor der blev ændret mange ting på bilen, hvoraf mange af dem ikke hjalp. Det var et super hårdt løb, og vi var den bil der var først nede med to omgange, så der var ikke så meget at spille for, lyder et i en kort kommentar fra Christian Lundgaard.

Næste løb i NTT IndyCar Series er d. 2.-4. september til Grand Prix of Portland, på Portland International Raceway lidt udenfor Portland i delstaten Oregon.


Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: