David Malukas er færdig hos Dale Coyne Racing – men han er ikke færdig i IndyCar

David Malukas - Indianapolis 500 Practice - By_ Joe Skibinski_Ref Image Without Watermark_m80294
Foto: James Black/Penske Entertainment

David Malukas kører sin sidste sæson for Dale Coyne Racing/HMD Motorsports i 2023. Det bekræfter han selv til flere amerikanske medier, samt Boxengasse.

»Vi snakker med andre hold, og vi har ikke officielt underskrevet noget endnu, men tingene ser lovende ud. Og jeg kender min fremtid, og jeg vil ikke komme tilbage til Dale Coyne (Racing, red.),« siger han i et skrifteligt svar.

HMD Motorsports, der hjælper til hos Malukas’ del af Dale Coyne-garagen, bliver dog hos holdet ind i 2024. Derudover bekræfter RWR (Rick Ware Racing, red.), at de også bliver hos holdets anden halvdel, hvis Sting Ray Robb (R) bliver afskediget efter sin igangværende rookiesæson. Robb er ifølge flere amerikanske medier også på vippen til en fyreseddel.

»Vi er stadig i begyndelsen af dialogerne med andre hold, men jeg håber, at vi har svar indenfor en måned eller deromkring,« siger David Malukas videre.

De store hold kigger med, David

David Malukas viste stort talent i fjor, hvor Christian Lundgaard tog rookiemesterskabet for næsen af ham i sæsonfinalen på Laguna Seca. Siden da er formen dog haltet for amerikaneren, der aktuelt ligger nr. 19 i IndyCar-mesterskabet. Når man ikke længere er rookie kan man ikke bruge begyndermesterskabet som undskyldning, og man står dermed med fødderne planen på lige fod med den resterende del af feltet: Det er det komplette mesterskab, der gælder.


Dale Coyne (t.v.) i samtale med Danial Frost (t.h.). Førstnævnte skal nu ud på det første af – må man i hvert fald formode – mange kørerjagte. Foto: Joe Skibinski/Penske Entertainment

Trods det aktuelle øjebliksbillede for Malukas, er der stadig håb. Som hvis meldingen var kommet fra Christian Lundgaards mund, er de store hold været klar til at nærstudere Malukas’ præstationer en ekstra gang – også resten af sæsonen. Denne artikel skal ikke – selvom det lyster i korrespondentens fingre – give anledning til en længere roman om, hvordan det endelige udfald af denne silly season i NTT IndyCar Series bliver, men få ting er nu værd at bemærke:

David Malukas’ karriere i IndyCar toppede, da han i fjor kørte sig på podiet ved sæsonens sidste ovalbaneløb, Bommarito Automotive Group 500, på World Wide Technology Raceway ved St. Louis, Missouri. Foto James Black/Penske Entertainment

Chip Ganassi Racing, Rahal Letterman Lanigan Racing, Andretti Autosport og Arrow McLaren er de tophold, der muligvis kommer til at afskedige kørere de kommende måneder. Jeg vil vente med at kreere den – for mine fingre – eftertragtede roman om alle hold og køreres status og muligheder, men her er i hvert fald fire muligheder for David Malukas.

Hvordan følger du NTT IndyCar Series?

Hvis din interesse også fanger motorsport generelt, så kan du følge Boxengasse på Facebook her, samt blive medlem af vores Facebook-gruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses IndyCar- og Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Christian Rasmussen-fangruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: