Gallagher Grand Prix: Lundgaard med fænomenal andenplads!

Foto: Travis Hinkle/Penske Entertainment, Joe Skibinski/Penske Entertainment & Johan Moestrup/Boxengass.dk

Christian Lundgaard har netop skrevet historie i IndyCar ved at blive den første dansker på podiet i serien.

Rahal Letterman Lanigan Racing har efter en svær sæsonstart for alvor fundet farten, og lørdag eftermiddag amerikansk tid blev det til en andenplads til Christian Lundgaard i Gallagher Grand Prix, der blev kørt på Indianapolis Motor Speedways road course-layout. I øvrigt på selvsamme bane, hvor Lundgaard sidste år debuterede i den amerikanske topserie.

Lundgaard startede på sjettepladsen efter en rigtig flot kvalifikation, der for danskeren bød på den første deltagelse i Firestone Fast Six i år. Udover Lundgaards flotte resultat var Graham Rahal fra RLL-holdet også at finde i de gode point. Amerikaneren sluttede på en syvendeplads mens Jack Harvey endte på 20. pladsen.

Løbet blev en lang kamp mellem Alexander Rossi, som vandt for Andretti Autosport og så Christian Lundgaard. Treer blev Will Power fra Team Penske fulgt af Penske-holdkammeraterne Scott McLaughlin og Josef Newgarden.

Den rød/hvide racer var tæt på førstepladsen, men måtte passere målstregen i anden position. Foto: Penske Entertainment: Matt Fraver

RLL har tidlige i sæsonen haft store problemer med strategierne der har kostet dyrt, men de seneste par løb herover sommeren er det kun blevet bedre hvilket også har bidraget til de store resultater. I Torontos gader var det Grahal Rahal der løb med fjerdepladsen og Lundgaard med en ottendeplads – dog har teamkollegaen Jack Harvey stadig ikke fundet farten trods bedre strategier og i dag blev det som skrevet heller ikke en alt for god dag for briten.


Podiet fra venstre: Christian Lundgaard fra Rahal Letterman Lanigan Racing Honda med en andenplads, Alexander Rossi fra Andretti Autosport Honda med sejren og Will Power fra Team Penske Chevrolet med en tredjeplads.

Christian Lundgaard, der startede fra sjettepladsen, fik en fabelagtig start på løbet og tog to pladser i sit exit af sving to. Josef Newgarden gik til angreb på Alexander Rossi der startede fra pole position, i samme øjeblik sm fire-fem andre biler i midterfeltet begyndte at rykke fra side til side. Christian holdte hovedet koldt i den svære situation da danskeren gik tidligt på bremsen, for så at kunne gå på gassen allerede i indgangen af sving to hvor han kom op bag Josef Newgarden.

Christian Lundgaards teamkammerat, Graham Rahal fra RLL, kom også i top-10 med en syvendeplads. Rahal spillede også en stor rolle i dansker-”sejren” da han flere gange tilbød sin hjælp for Lundgaard, samt blev opdateret flere gange om Christian Lundgaards distance til første- og tredjepladsen.

Lundgaard fik hjælp til at komme frem i feltet da Colton Herta udgik med motorproblemer, samt Felix Rosenqvist og Alexander Rossis kontaktrige slåskamp. Derfra gjorde RLL også godt arbejde med en god strategi samt teamkollegaen Graham Rahal, der gennem raioen støttede godt op om sin danske holdkammerat.

Næste opgave for NTT IndyCar Series er i Nashvilles gader til Big Machine Music City Grand Prix, der køres i den kommende weekend d. 5.-7. august.

Vil du gerne følge med i præcis Christian Lundgaards færden i USA kan du følge med i denne gruppe, https://www.facebook.com/groups/4539306899451640.

Husk, at du får alt om dansk og international motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ , så er du opdateret!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: