Gode takter fra Lundgaard i længe ventet Dixon-sejr

Foto: Indycar/Penske Entertainment/Chris Owens/Joe Sibinski

Scott Dixon fik langt om længe gjort en ende på sejrstørken i Indycar, da han sent i aftes dansk tid tog sin første sejr i Indycar siden maj 2021. Sejren kom i hus på bybanen i Toronto, hvor Dixon sejrede i Honda Indy Toronto foran Colton Herta, mens Felix Rosenqvist og Arrow McLaren SP tog tredjepladsen og sit første podie siden svenskeren i 2020 vandt på Road America.

Graham Rahal tog med fjerdepladsen sæsonens hidtil bedste resultat for Rahal Letterman Lanigan Racing.

Sejr og champagnesprøjt på podiet for Scott Dixon. Foto: Indycar/Penske Entertainment – Joe Sibinski

Strategi gjorde udfaldet

Dixon bragte sig for alvor i spil efter at være startet som nummer to, da han med en smart pitstrategi kom tidligere ind på 17. omgang – og det var medvirkende til, at han kunne bringe sig foran Herta og siden helt i spidsen fra omgang 32.

Dixon jagtede indtil da Herta rundt, men fik taget stoppet lige før Herta og kunne efterfølgende med sine varme primary-dæk køre forbi Herta, der stadig kæmpede for at få varme i sine friske dæk.

Siden så Scott Dixon sig ikke tilbage og fik etableret sig godt i løbets første halvdel. Til gengæld var der ugler i mosen i løbets sidste halvdel med flere cautions efter sammenstød med betonvæggene i Toronto.


Tæt start i Toronto. Foto: Indycar/Chris Owens

Det bragte for alvor strategierne i spil mellem de førende, men Dixon holdt fast til mål på en dag, hvor flere af bejlerne til titlen havde et skidt, skidt udbytte. Josef Newgarden røg hurtigt ud af spillet efter et skidt pitstop og sluttede som tier, mens Pato O’Ward med en 11. plads heller ikke just brillerede – og det er ellers sjældent O’Ward ikke er i spil.

I mesterskabsføringen blev resultatet i Toronto en udbygning af føringen for svenske Marcus Ericsson, der med en femteplads i det canadiske løb kunne udvide fra 20 til 35 points føring, idet Will Power havde et skidt løb og endte som nummer 15.

Sejren til Scott Dixon har i øvrigt bragt ham ind i mesterskabskampen igen, og Dixon er nu femmer forud for næste weekends dobbeltløb i Iowa. Her er feltet tilbage på ovalbane.

Christian Lundgaard endte i en hård kamp for sagen, men endte med at tage sæsonens bedste resultat med sig fra Toronto. Foto: Indycar/Chris Owens

Sæsonens hidtil bedste resultat for Lundgaard

Rahal Letterman Lanigan Racing har hele sæsonen kæmpet lidt for at få løbene til at klappe, men Toronto blev på mange måder et godt tegn.

Graham Rahal tog med sin fjerdeplads årets bedste resultat, mens Christian Lundgaard kørte en ottendeplads og dermed også sit bedste 2022-resultat hjem i Toronto i aftes, dansk tid.

Løbet blev imidlertid en hård opgave for danskeren, der ligesom mange andre var uheldig med timingen mellem strategi og gule flag – men overfor Motorsport.com tager Lundgaard dog det med sig, at der var gode tegn for formen på gadebanerne – og gadebaner er der en enkelt tilbage af på kalenderen for i år – i Nashville.

– Det var et svært løb som ikke rigtigt gik nogens vej – bortset fra dem med tidlige stop og et mellemstint på røde dæk. Vi kørte langt på de røde i det første stint, og kom ud bag dem, der stoppede tidligt, så de undercuttede os. Dernæst blev vi så ramt af et gult flag, hvor de tidlige stoppere fik et gratis stop oven i. Vi var lidt uheldige hele vejen, men sådan som bilen kører, så er det et godt udgangspunkt for Nashville, sagde han efterfølgende til det amerikanske medie.

Christian Lundgaard er desuden bedste rookie i mesterskabet efter Toronto – med 16. pladsen og 183 point foran David Malukas på 18. pladsen med 163.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: