GP of Portland: Lundgaard skuffer i kvalifikationen – Rahal tager pole position

Christian Lundgaard under første træning på Portland International Raceway i september 2023. Foto: Joe Skibinski/Penske Entertainment
Foto: James Black/Penske Entertainment

NTT IndyCar Series kørte lørdag aften dansk tid kvalifikation på Portland International Raceway. Det gik dog langtfra som forventet for hverken Christian Lundgaard eller Benjamin Pedersen, der skuffede på hver deres måde.

Dansk-amerikaneren kom for hårdt ind i et sving, mistede kontrollen over sin racer og endte ud i en piruette der kostede et rødt flag og dermed chancen for at kvalificere sig til Fast 12. En mulighed, som farten i Benjamin Pedersens racer dog langtfra heller rakte til.

En større skuffelse blev en realitet i sessionen forinden, da Christian Lundgaard i den første gruppe (Pedersen var i den anden gruppe, red.) ikke formåede at kvalificere sig videre til Fast 12.

Benjamin Pedersen havde en mindre heldige lørdag på Portland International Raceway. Foto: James Black/Penske Entertainment

Christian Lundgaard lignede i begge træningssessioner en mand der var klar til kampen om pole position, men måtte i stedet hive seletøjet af og returnere til garagen efter første segment.

Pole position faldt i stedet RLL-kollegaen Graham Rahals, der efter en tæt omgang Firestone Fast Six kunne tilskrive sig sæsonens anden pole position.


RLL-debutanten Jüri Vips kvalificerede sig som nummer 18 og dermed én enkelt placering bag Christian Lundgaard, der altså starter side om side med sin holdkammerat for de resterende løb af 2023.

Du kan se højdepunkter samt det komplette resultat herunder.

Foto: Penske Entertainment

Hvordan følger du NTT IndyCar Series?

Hvis din interesse også fanger motorsport generelt, så kan du følge Boxengasse på Facebook her, samt blive medlem af vores Facebook-gruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses IndyCar- og Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Christian Rasmussen-fangruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: