Grand Prix of Portland: Lundgaard forsvarede føringen i rookie-mesterskabet

Foto: Travis Hinkle/Penske Entertianment

Christian Lundgaard sikrede den fjerdehurtigste tid i Firestone Fast Six, men rykkede op på tredjepladsen grundet et motorskifte der kostede Josef Newgarden en seks-pladers straf. Da det grønne flag røg i vejret og kørerne begav sig ud på de 110 omgangs racerløb slog Lundgaard prompte til. Han lå side om side med Álex Palou men ved hjælp af en slipstrøm på Will Power tog han andenpladsen i sit exit af sving 2 på første omgang. Scott McLaughlin, der startede i pole position, lykkes dog med at stikke af fra danskeren.

Starten af løbet hvor feltet går ind i sving 1. Lundgaard ses i den hvide bil med nr. 30 fra vores venstre. Foto: James Black/Penske Entertainment

Christian Lundgaard kørte et godt løb og havde en god balance, men fejl koster – især når du kører i en serien med så højt et topklasseniveau som NTT Indycar Series. Lundgaard forsøgte sig med et overhalingsforsøg på Alexander Rossi på med push-to-pass-systemet ned af start/mållangsiden, men her gik danskeren for sent på bremserne og endte i reklamebanderne i sving 1.

Scott McLaughlin tog sin tredje sæsonsejr. McLaughlin vandt sæsonpremieren i St. Petersburg (Florida) og på Mid-Ohio i sommer. Han lavede i øvrigt pole position i de to nævnte løb, ligesom han gjorde i Portland.. Foto: James Black/Penske Entertainment

Scott McLaughlin tog sejren foran sin holdkammerat Will Power, mens Scott Dixon tog tredjepladsen. Pato O’Ward kom på fjerdepladsen mens RLL’s Graham Rahal diskede op med et flot resultat i form af en femteplads. Christian Lundgaard sluttede på en 21. plads og Jack Harvey på en 15. plads, mens David Malukas sluttede på en 14. plads lige bag sin rookie-rival Kyle Kirkwood.

I alt kan fem kørere nu vinde mesterskabet på Laguna Seca: Will Power (Team Penske Chevrolet), Josef Newgarden (Team Penske Chevrolet), Scott Dixon (Chip Ganassi Racing Honda), Marcus Ericsson (Chip Ganassi Racing Honda) og Scott McLaughlin fra Team Penske Chevrolet.

Resultatet af Grand Prix of Portland 2022

Skema: Penske Entertainment

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/. Vil du følge Christian Lundgaards færden vest for Atlanten og samtidig have et objektivt indblik i IndyCar-serien, så kan du også blive medlem af Boxengasses egen Lundgaard- og Indycar-gruppe her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: