Hondy Indy 200 at Mid-Ohio: Pato O’Ward tog pole position i udramatisk kvalifikation

Pato O'Ward wins the NTT P1 Award - Honda Indy 200 at Mid-Ohio - By_ Chris Owens_Large Image Without Watermark_m63499
Foto: Chris Owens/Penske Entertainment

Efter to ugers pause går vi atter en weekend i møde med Indycar, og denne gang tager feltet Road to Indy med i hånden, når Honda Indy 200 at Mid-Ohio står for døren. Når weekenden når til vejs ende går vi endnu en weekend uden Indycar i møde, men derefter går serien et stramt sommerprogram i møde, der betyder fire løb på fire uger.

Kvalifikationen

Første segment

I det første segment inddeles kørerne i to grupper baseret på træningsresultatet, og her skal kørerne i hver gruppe køre sig i top-6 for at komme videre til segment 2, også kaldet Fast 12. I den første gruppe var der ingen fra Rahal Letterman Lanigan Racing med, men vi blev dog ikke snydt for underholdning. De to rookies David Malukas (R) og Callum Ilott (R) lå begge i top-3 med selskab af Will Power, og det skulle vise sig ikke at blive helt nemt gruppen at fjerne de to førsteårskørere fra toppen.

Christian Lundgaard havde det svært under kvalifikationen, hvor det blev til en ottendeplads i første segment, og dermed var danskeren ikke at finde i Fast 12. Foto: Joe Skibinski/Penske Entertainment

Det lykkes dog på kørerne sidste omgang, hvor både Malukas og Ilott lige akkurat sikrede sig en Fast 12-billet hver med en henholdsvis femte- og sjetteplads. Videre fra gruppen kom Scott McLaughlin, Rinus VeeKay, Simon Pagenaud, Alexander Rossi og to sidstnævnte rookies.

I den anden gruppe var der tre gange RLL’ere, og for Christian Lundgaards vedkomne lignede det en sikker plads i Fast 12, men så fik Felix Rosenqvist, Pato O’Ward, Colton Herta, Scott Dixon, Alex Palou og Kyle Kirkwood (R) meldt deres ankomst. Hverken Christian Lundgaard (R), Graham Rahal eller Jack Harvey kom videre til Fast 12.


Fast 12 og Firestone Fast Six

Det var en rimelig udramatisk kvalifikation, og heller ikke i hverken Fast 12 eller Firestone Fast Six  var der meget at komme efter, og derfor kan vi med rette afrunde denne artikel med informationen om, at Arrow McLaren SP Chevrolets Pato O’Ward tog pole position efterfulgt af Will Power fra Team Penske Chevrolet og Andretti Autosport Hondas Colton Herta. Resten af top-6 udgjorde Felix Rosenqvist, Scott Dixon og Meyer Shank Racings Simon Pagenaud.

Colton Herta har i modsætning til sæsonen i fjor ikke haft den nemmeste sæson, men i aftenens kvalifikation steppede amerikaneren op med en tredjeplads i sin Gaindbridge Andretti Autosport Honda med nr. 26. Foto: Chris Owens/Penske Entertainment

Løbet går af stablen kl. 18:30 i morgen dansk tid hvor der køres 80 omgange. Der køres også European Le Mans Series og Michelin Le Mans Cup på Monza, Formel 2 på Silverstone og Indy Lights på Mid-Ohio. Følg med her på Boxengasse, hvor vi dækker det hele i ord!

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Resultatet af kvalifikationen til Hondy Indy 200 at Mid-Ohio

Foto: Penske Entertainment
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: