Hy-Vee Salute To Farmers 300: Pato O’Ward sejrede efter Newgarden-ulykke

Foto: Chris Jones/Penske Entertainment & Johan Moestrup/Boxengasse.dk

Det andet af to løb i Indycars doubleheader weekend på Iowa Speedway gav Pato O’Ward og Arrow McLaren SP Chevrolets anden sæsonsejr.

Det lignede ellers længe, at Team Penske Chevrolets Josef Newgarden skulle gentage succesen fra lørdagens åbningsløb hvor han tog sejren.

Josef Newgarden lå med sin førsteplads til at føre mesterskabet med 10 point ned til Chip Ganassi Racing Hondas Marcus Ericsson, der siden sin Indianapolis 500-sejr tilbage i slutningen af maj måned har været at finde øverst i mesterskabsstillingen. Begge Newgardens holdkammerater Will Power og Scott McLaughlin var i den nævnte rækkefølge på hver sin side af O’Ward på podiet. Jimmie Johnsons gode strategi hjalp ham i øvrigt op på en femteplads.

Josef Newgarden fik sammen med sin ingeniør lagt en god strategi, og det så rigtig fornuftigt ud. Festen stoppede dog efter en punktering midt i sving 2. 

Teknisk defekt blev dyr for Lundgaard

Hos Rahal Letterman Lanigan Racing Honda gik det galt for Christian Lundgaard der udgik efter 112 omgange med bremseproblemer. Derfor led Lundgaards føring i rookiemesterskabet også lidt af et knæk, og hans føring til David Malukas er nu blot på fire point, efter Malukas havde en god weekend i Iowa.

Graham Rahal og Jack Harvey sluttede på en henholdsvis 14. plads og 20. plads, og dermed også glippede vigtige point i mesterskabet. Blot ni point adskilte Christian Lundgaard og Conor Daly fra Ed Carpenter Racing Chevrolet efter lørdagens løb, men søndag blev det en anden historie for den nu 21-årige østjyde der søndag tabte seks point i intervallet. Det er endnu usikkert hvorfor Lundgaard udgik.


RLL Hondas danske Christian Lundgaard havde en træls på Iowa Speedway, da han måtte udgå efter 112 omgange. Lundgaard sluttede lørdagen bedre af og sluttede sin 21-års fødselsdag af på en tiendeplads. 

Det næste løb på kalenderen, Gallagher Grand Prix, går af stablen på Indianapolis Motor Speedways road course i den kommende weekend, og allerede ugen efter rammer feltet Nashvilles gader til Big Machine Music City Grand Prix. Derfra venter et ovalbaneløb på World Wide Technology Raceway inden sæsonafslutningen på Portland International Raceway og Laguna Seca.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ 

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: