IndyCar: Dixon vinder i Long Beach, Lundgaard P23, Rasmussen DNF

Foto: Indycar

LONG BEACH, CALIFORNIEN – Den helt store overskrift i Indycars visit i Long Beach stod Scott Dixon for. Med et strategisk mesterstykke kørte han sig til en flot sejr – karrierens 57. af slagsen.

Scott Dixon viste endnu en gang sit talent ved at vinde Acura Long Beach Grand Prix gennem en kombination af både tålmodighed og aggressivitet. Sejren kom i hus på baggrund af et godt fuelsave – faktisk pittede han sidste gang hele ti omgange inden de nærmeste forfølgere, men formåede at få det meste ud af tanken uden at tabe tid – og kunne køre i mål med Colton Herta og Alex Palou i hælene.

Christian Lundgaards søndag blev til dels ødelagt af en straf for en unsafe release. Foto: Indycar

Svær, dansk søndag

Christian Lundgaard og Christian Rasmussen havde begge et udfordrende løb. Christian Lundgaard endte en omgang bag de førende, men var momentvist godt med på farten. Han tabte imidlertid først terræn på en straf for en unsafe release i pitlane, hvilket kostede fem pladser ude på banen. Lundgaard fik svaret lidt igen, men kunne ikke over hele løbslængden i Long Beach holde fast i sit momentum, og endte med en skuffende plads som nummer 23.

Christian Rasmussen satte jagten på avancement ind fra start, men fik ødelagt sin debut i Long Beach efter han snittede muren – kort efter brød det ene hjulophæng sammen, og så var danskerens løb slut. Foto: Indycar

Long Beach blev i det hele taget ikke rigtig god for de danske håb i Indycar. Christian Rasmussen måtte konstatere, at betonmurene i Long Beach er nådesløse, og han fik sit løb ødelagt efter han snittede muren og siden kørte galt på grund af et smadret ophæng.

Afgørelsen gik helt til målflaget, for egentlig var Josef Newgarden også med i kampen om podiet, men blev passeret af Herta og Palou på 77. omgang, da Herta kom til at skubbe lidt til Newgarden i hårnålesvinget før langsiden. Newgardens bil løftede sig, og han fik en dårlig udgang på svinget, mens Herta og Palou jagtede videre for at indhente Dixon. Dixons mission lykkedes som bekendt og Herta blev toer og Palou treer. Newgarden fik forsvaret sig hjem til fjerdepladsen foran Marcus Ericsson, mens Will Power tog sjettepladsen og Kyle Kirkwood blev syver.


Otter blev Romain Grosjean foran en antageligt noget skuffet polesitter i form af Felix Rosenqvist, der slet ikke fik omsat sin pole position til noget. Top 10 blev afrundet af Alex Rossi, mens Theo Pourchaires debut i Indycar endte med en 11. plads.

Indycar er tilbage allerede næste weekend med Children’s of Alabama Grand Prix.

Highlights:

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: