NTT IndyCar Series er klar med foreløbigt 2023-felt

Start of the Grand Prix of Portland - By_ James Black_Large Image Without Watermark_m69924
Foto: Chris Owens/Penske Entertainment

Med aftenens annoncering fra Juncos Hollinger Racing har vi nu det (næsten) komplette IndyCar-felt for sæson 2023, og det er dermed tid til et dybt kig i den store kørerkavalkade. Og bare rolig, kære læser! Det er ikke en lang roman der venter dig forude, men et kort og præcist blik på feltet anno 2023 – vi tager holdende lidt hip som hap.

Nyt, spændende danskertalent

Skulle det være gået din næste forbi, så bliver Christian Lundgaard ikke enemand som repræsentant af de rød-hvide dannebrogsfarver. Lundgaard får selskab af den dansk-amerikanske Benjamin Pedersen, der efter to års Road to Indy-karriere tager skridtet op til formelbilernes kongeklasse, NTT IndyCar Series. Lundgaard har i øvrigt forlænget sin kontrakt med en flerårig kontrakt, og dermed fortsætter østjyden på fuldt program i 2023.

Benjamin Pedersen under podiefejring i Indy NXT – daværende Indy Lights Foto: James Black/Penske Entertainment

Jack Harvey og Graham Rahal fortsætter hos RLL, ligesom den kontroversielle Santino Ferrucci bliver holdkammerater med Benjamin Pedersen. Mere om dem i vores kommende IndyCar-guide.

Nye talenter og små ændringer

Den nu tidligere Formel 2-kører, Marcus Armstrong, er ny mand hos Chip Ganassi Racing hvor han i år vil tørne ud under holdets faner på road- og street courses. Om han erstatter Jimmie Johnson, der kort efter sæsonafslutningen i fjor annoncerede sin afgang, vides endnu ikke, ligesom det heller ikke vides, hvorvidt en ny kører vil overtage raceren på ovalbanerne.

Marcus Armstrong er tidligere F1-aspirant hos HiTech Grand Prix. Foto: Joe Portlock – Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images

Tony Kanaan, der kørte Indy500 med holdet som one-off-deltager i fjor, gør kunsten efter hos Arrow McLaren IndyCar Team – de stiller i år med tre fuldtidskørere i form af Felix Rosenqvist, Pato O’Ward og den nytilkomne Alexander Rossi. Sidstnævnte har en fortid hos Andretti Autosport hvor han i fjor kørte sit afsluttende kapitel, og i år stiller F1-kandidaten med Romain Grosjean, Colton Herta, Kyle Kirkwood og Devlin DeFrancesco samt Marco Andretti til Indianapolis 500.


Devlin DeFrancesco blev i første omgang bedt om at finde et andet arbejde, men blev reddet uden froklaring. Foto: James Black/Penske Entertainment

Vender vi kort tilbage til Floyd ”Chip” Ganassis virksomhed, så fortsætter hans trop med 2022’s Indy500-vinder Marcus Ericsson, Scott Dixon og Álex Palou ind i den nye sæson.

Flere hold uden ændringer

Derudover har vi flere hold uden ændringer. Meyer Shank Racing gav rygterne om både Nyck de Vries og Tom Blomqvist kniven, da de forlængede med Hélio Castroneves og Simon Pagenaud. Dertil har både David Malukas og Takuma Sato forlænget deres kontrakter hos hhv. Dale Coyne Racing HMD Motorsports og RWR (Rick Ware Racing), ligesom topholdet Team Penske også bliver et hold uden ændringer.

Foto: James Black/Penske Entertainment

Svaret på spørgsmålet om hvorvidt Ed Carpenter igen kører ovalbaneprogram eller Indy 500 med sit eget hold, Ed Carpenter Racing, er endnu uklart, men vi ved at Rinus VeeKay og Conor Daly begge fortsætter på fuldt program.

Foto: Joe Skibinski/Penske Entertainment

Endelig har vi Juncos Hollinger Racing der trods underrubrikken har en enkelt ændring til årets IndyCar-sæson. Callum Ilott har som bekendt forlænget, men nyt hos det argentinske hold er den 32-årige Agustín Canapino der bliver forfremmet fra reservekører til fuldt program.

Sæsonen går af stablen i weekenden d. 3.-5. marts i St. Petersburgs gader, hvor Firestone Grand Prix of St. Petersburg afholdes. Dog får vi allerede chancen for at opleve de 27 kørere på Palm Springs i Californien, hvor der d. 2.-3. februar køres pre-season test.

Hvordan følger du NTT IndyCar Series?

Bliv medlem af Boxengasses IndyCar- og Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Benjamin Pedersen-fangruppe her.

Hvis din interesse også fanger motorsport generelt, så kan du føle Boxengasse på Facebook her, samt blive medlem af vores Facebook-gruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: