Opsummering og Lundgaard-kommentar efter Mid-Ohio: – Vi har stadig noget at arbejde med

Foto: Chris Owens/Penske Entertainment

NTT Indycar Series’ niende af 17 runder blev søndag aften kørt på Mid-Ohio Sports Car Course, og det blev en ganske dramatisk fortælling.

Løbet – kort opsummering

Arrow McLaren SP Chevrolets Pato O’Ward tog lørdag pole position, men det endte i endnu en Team Penske Chevrolet-sejr da Scott McLaughlin vandt for anden gang i sæsonen. Alex Palou fra Chip Ganassi Racing Honda fandt den gode pitstop strategi frem, og gik fra en syvendeplads til en andenplads efterfulgt af endnu en Team Penske Chevrolet-kører i form af Will Power der sluttede på en tredjeplads.

Starten på løbet, hvor de farverige biler gjorde sig klar til grønt flag, med Arrow McLaren SP Chevrolets Pato O’Ward i front. Det var dog manden bag ham, Scott McLaughlin fra Team Penske Chevrolet, der løb med det ternede flag og dermed tog dermed sin anden sejr i sæsonen og i karrieren. Foto: Joe Skibinski/Penske Entertainment

Christian Lundgaard leverede et godt resultat og sluttede bedst af sine tre holdkammerater fra Rahal Letterman Lanigan Racing, da han startede fra en 16. plads men sluttede på en 11. plads. Den ene holdkammerat, Graham Rahal, passerede det ternede flag lige bag sin teammate og dermed på en 12. plads – Jack Harvey derimod sluttede på en 20. plads men startede fire pladser dårligere. Fokus skal også rettes mod Meyer Shank Racing Honda hvis Hélio Castroneves fik en ottendeplads med hjem fra Mid-Ohio og overtager Lundgaards 16. plads i mesterskabet, og dermed ligger danskeren på en 17. plads.

Alexander Rossi skifter i 2023 Andretti Autosport Honda ud med Arrow McLaren SP Chevrolet, og kører aktuelt sine sidste løb med en Honda-motor på bagsædet. Foto: Chris Owens/Penske Entertainment

Romain Grosjean trak flere overskifter efter løbet, men det var bestemt ikke de mest positive af slagsen. Franskmanden fra Andretti Autosport Honda var involveret i flere hårde dueller med sine to holdkammerater, Alexander Rossi og Colton Herta. Først var det på løbets 59. omgang hvor Rossi og Grosjean klamrede sammen i en duel, der sendte dem begge i grusset – Rossi kom prompte ud på asfalten igen, hvorimod Grosjean skulle finde bakgearet og først befri raceren fra barrieren og grusset. De blev begge tildelt en drive-through straf.

Men det stoppede ikke her, for med 17 omgange igen var Herta og Grosjean atter i duel, og her endte Herta i grusset efter kontakt fra Grosjeans frontvinge. Mareridtseftermiddag for Marco Andretti er vist en okay konklusion på søndagens begivenheder, der også fik et efterspil under pressekonferencen efter løbet. ”Han var absolut en idiot,” lød det fra Grosjean om Rossi efter løbet.


Reaktionen

Ro i presselokalerne efter en session i NTT Indycar Series hvad enten det er træning, kvalifikation eller løb er ikke en stemning der kan opleves, og det var heller ikke tilfældet efter de 80 dramatiske omganges racerløb søndag aften dansk tid. ”Kig på weekenden,” indleder Christian Lundgaard sin ultrakorte post-race kommentar. ”Jeg tror, at det er meget synligt, at vi har nogle små op- og nedture i alle sessioner. Men som bilen var i denne weekenden, synes jeg, at det blev et godkendt resultat ift. hvor vi startede,” lyder det fra Christian Lundgaard der afrunder ” Vi viste noget fart, men vi har noget arbejde foran os.”

Resultat af Honda Indy 200 at Mid-Ohio 2022

Foto: Penske Entertainment

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: