Optakt til IndyCar weekenden på WWTR

IndyCar-sæsonen nærmer sig sin afgørende fase med blot fem løb tilbage, hvor fire af dem afvikles på de altid uforudsigelige ovalbaner. Alex Palou har et forspring på 49 point i mesterskabet, men med 270 point stadig på spil, er absolut intet afgjort på forhånd.

Første stop er Bommarito Automotive Group 500 på World Wide Technology Raceway. Oval-banen, beliggende i Madison, Illinois, er kendt for sin unikke 2 kilometer lange oval, der kombinerer elementer fra flere andre kendte baner. Sidste år var det Scott Dixon som sejrede her, og han er derfor også blandt favoritterne igen i år, specielt med henblik på hans 22 karrieresejre på ovalbaner.

Mesterskabsstillingen inden weekenden

Kørerne ankommer til weekenden med en mesterskabsstilling, der hurtigt kan ændre rækkefølgen i toppen. Alex Palou fører med 411 point efter sæsonens foreløbige 12 løb, hvilket giver ham en solid, men ikke uovervindelig, føring. Will Power, der er placeret på andenpladsen med 362 point, og Scott Dixon, på tredjepladsen med 358 point, er begge inden for rækkevidde af Palou. Dixon, med syv top-5 placeringer, har haft en podiefattig men konsistent sæson og er kendt for sin styrke på ovalbaner, hvilket kan blive afgørende i de kommende løb.

Derudover følger Colton Herta, Pato O’Ward og Scott McLaughlin tæt efter i mesterskabet, med henholdsvis 354, 340, og 328 point. Alle tre kørere har potentialet til at ryste kapløbet om føringen i mesterskabet, især med deres imponerende resultater tidligere i sæsonen.

Med så meget på spil i de kommende løb er mesterskabet langt fra afgjort. Hvert løb, hver omgang, og hvert point kan gøre en forskel i den amerikanske top klasse!