PREMA Racing gør entré i NTT IndyCar serien i 2025

Foto: PREMA Racing/Indycar.com

PREMA Racing har i dag præsenteret, at holdet vil udvide sin deltagelse til NTT IndyCar fra næste år.

Dette markante træk signalerer en ny æra for det velansete europæiske motorsportshold, der bringer sin omfattende erfaring og succes til Nordamerikas førende racerserie. PREMA kommer til at deltage i feltet med to fuldtidskørere i samarbejde med Chevrolet og får sin debut i det ikoniske Indianapolis 500.

– Dagens annoncering er et stort øjeblik i PREMA Racings historie. At tage skridtet til NTT IndyCar og konkurrere i det verdensberømte Indianapolis 500 løb er en drøm, der går i opfyldelse for vores familie og alle involverede i vores forretning. Vi har enorm respekt for IndyCar, seriens unikke udfordringer og sensationelle historie, og vi ser frem til at blive en del af den, fortæller PREMA’s teamchef, Rene Rosin.

Med en arv, der spænder over flere årtier siden grundlæggelsen i 1983 af Angelo Rosin, har PREMA bevist sin styrke og dedikation inden for motorsporten i adskillige europæiske serier. Holdets engagement i at bringe unge talenter frem har blandt andet ført til stjerner som F1-verdensmester og Indy 500-vinderen Jacques Villeneuve samt IndyCar-kørere som Ryan Briscoe, Felix Rosenqvist, Marcus Armstrong og Callum Ilott.

PREMAs rejse har været karakteriseret ved konstant at være til stede i feeder-serier og har med 80 mesterskabstitler og en rolle som foretrukken partner for mange Formel 1-juniorprogrammer. Ni ud af de 20 kørere som konkurrerer i Formel 1 i 2024, har på en eller anden måde rødder i PREMA, heriblandt navne som Charles Leclerc, Oscar Piastri, Esteban Ocon og Pierre Gasly. Ligeledes danske Frederik Vesti har været en del af PREMA, senest i Formel 2 i 2023 sæsonen.


Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: