Silly season raser i IndyCar, og særligt to rygter går igen

Bobby Rahal - Honda Indy 200 at Mid-Ohio - By_ James Black_Ref Image Without Watermark_m86492
Foto: James Black/Penske Entertainment

Silly season har for alvor klamret sit jerngreb til IndyCar-verdenen, og når rygterne, som de gør nu, begynder at blive mere konkrete, tager vi et kig på dem i artiklen her. Vi har udpeger to af de rygter, som i følge vores kilder og overbevisning har den mest realistiske sans i sig.

Nye holdkammerater til Lundgaard?

For uger siden sagde Graham Rahal i et interview med det amerikanske medie, The Race, at hans tålmodighed med RLL’s form for alvor bliver sat på prøve i den aktuelle tid. Sjovt nok som vi på redaktionen planlagde at kreere denne artikel i dag, med fokus på Graham Rahal og Jack Harveys mulige afgange, leverede holdet under gårsdagens kvalifikationen den sensation, de ikke har leveret i halvandet år.

Linus Lundqvist vandt Indy NXT-mesterskabet med over 100 point i fjor. Han testede tidligere på året med RLL på ovalen i Texas. Foto: Joe Skibinski/Penske Entertainment

Men det er i løbene, at mesterskabspointene uddeles, så det at se godt ud alene i kvalifikationen er ikke nødvendigvis noget, man kommer langt med. IndyCar-veteranen Graham Rahal er medejer og søn af Bobby Rahal, der er ét af tre tophovedet i holdet. Når man er kører i eget hold skal man nok overleve eventuelle forandringer, og det er helt op til Rahal-sønnen selv, om han stadig vil tørne ud under families faner i 2024.

”Spørg Will Power, og han vil sige dig det. Jeg ved, at jeg kan konkurrere med de folk. Jeg vil bare ikke sidde her, og køre rundt på 20. pladsen.”
– Graham Rahal, #15 RLL

Det er (meget) svært at forstille sig et Rahal Letterman Lanigan Racing uden Graham Rahal, men kommer der ikke positiv forandring, kan scenariet være en realitet. Der er naturligvis allerede sat gang i rygtestrømmen om nye muligheder for den 34-årige amerikaner, og mulighederne er mange. Det er det, man kalder silly season.

Som en afrunding på situationen i RLL er det i stor stil også værd at rette blikket kort mod briten Jack Harvey. Han kom til RLL samme år som Lundgaard (2022), og siden afgangen fra Meyer Shank Racing er det groft sagt kun gået én vej: Ned.

Dale Coyne (t.v.) står hvert år overfor store beslutninger, hvad angår kørerbesætninger i både NTT IndyCar Series og diverse aspirantserier. Her ses han i samtale med Danial Frost. Foto: Joe Skibinski/Penske Entertainment

Jack Harvey kan helt klart se ind i det største trusselsbillede hvad angår 2024-kontrakter, for uden familiære forbindelser og gode resultater, er det svært at finde gode argumenter for fortsat at kunne slå røven i sædet og Rahal og Co.

Helt ny besætning for Dale Coyne Racing?

»Kemien ikke er god hos holdet.« Så klar og kontant var meldingen fra David Malukas, der kører sin anden sæson hos Dale Coyne Racing/HMD Motorsports, i mediehuset tidligere på weekenden. Malukas tabte i fjor kampen om rookietitlen til Christian Lundgaard ved sæsonafslutningen, og siden da har præstationerne for andenårskøreren ikke været al for optimale.

Kampen om mesterskabet i Indy NXT er altid hård. Foto: Chris Jones/Penske Entertaiment

Heller ikke Sting Ray Robb (R), der i år har overtaget Malukas’ rookieinitial som førsteårskører, kan være sikker på at være i feltet i 2024. Præstationerne har heller ikke i RWR’s del af garagen være noget man har set på med armene i vejret, og bevares, det er kun første sæson for Robb, men man skal også huske de to store faktorer i spillet:


  1. Sting Ray Robb tog sædet fra Linus Lundqvist, der i fjor vandt Indy NXT-mesterskabet med over 100 point.
  2. Dale Coyne Raicng samarbejder med HMD Motorsports, der har hele otte kørere i Indy NXT, hvilket giver bedre muligheder for at sende lovende aspiranter til NTT IndyCar Series.

Hvordan følger du NTT IndyCar Series?

Hvis din interesse også fanger motorsport generelt, så kan du følge Boxengasse på Facebook her, samt blive medlem af vores Facebook-gruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses IndyCar- og Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Christian Rasmussen-fangruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: