Sonsio Grand Prix: Lundgaard startede og sluttede som 7’er i underholdende løb på Road America

Foto: Chris Jones/Penske Entertainment

Road America, Wisconsin – Starten på løbet var forholdsvis rolig, trods Kyle Kirkwood og Pato O’Wards kontakt, der sendte førstnævnte en tur i pit. Benjamin Pedersen røg i karambolage fra sin startposition i midterfeltet, hvorfra han røg en kort tur i rabatten.

Transporteringen af Kyle Kirkwoods racer fra banen til pitten udløste en safetycar, der fik flere kørere til at tage chancen og gå en tidlig tur i pitten. Vi skulle dog kun igennem små fire omgange under gult flag, før vi igen gik til grønt. Kirkwood blev som straf beordret til bunden af feltet.

Dramatikken fortsatte på løbets femte omgang, hvor Christian Lundgaard gav Josef Newgarden kamp til stregen i sving tre, der sendte danskeren en kort tur i rabatten med græs under dækkene.

Christian Lundgaard leverede en stærk præstation i løbets første halvdel. Foto: Johan Knudsen Moestrup/Boxengasse.dk

Ordet »dramatik« indgår tit i Boxengasses IndyCar-artikler, da serien ofte (læs: konstant) præsenterer dramatiske momenter, og denne artikel er absolut ingen undtagelse. Flere gange undervejs i hele løbet gik vi ind i perioder med safetycar, efter dramatiske og aggressive dueller.

Kort før omgang nr. 20 fik vi også dansk involvering i den trælse kategori, da Jack Harvey mistede kontrollen i banens sidste sving og endte som parkeret i sandet. Vildere blev det kun, da Álex Palou og Josef Newgarden nær havde smidt hinanden af banen, efter en lang og hidsig duelkrig.


Marcus Armstrong (R) gik – modsat alle andre – ikke i pit under én af de utallige safetycars, og den unge newzealænders alternative strategi viste sig ikke at være til nogen stor fordel i kampen om en top-10 placering. Rookien beholder dog sin føring i rookiemesterskabet, trods sit crash på løbets sidste omgang.

Marcus Armstrong (R) i den grønne Ganassi-racer med #11 under fredagens træningssession. Foto: Chris Jones/Penske Entertainment

Colton Herta, der var løbets polesitter, så ud til at kunne vinde løbet på en god strategi, men med syv omgange igen blev han overhalet af Álex Palou, der først overtog løbets førsteplads, og efterfølgende gjorde Josef Newgarden kunsten efter og overtog andenpladsen.

Herta havde i løbets døende omgange ikke meget at give af, og Andretti Autosports 26’er sluttede løbet på en femteplads.

Christian Lundgaard lå på syvendepladsen da han kortvarigt var en tur i græsset, og trods stor og aggressiv modstand fra Scott McLaughlin, lykkes det danskeren at beholde sin placering til han passerede det ternede flag.

Álex Palou tog det ternede flag, og med sin anden løbssejr i træk blev det til den tredje løbssejr i denne sæson for spanieren, der ligner at kunne tage sit tredje mesterskab på blot fem år i NTT IndyCar Series. Josef Newgarden tog andenpladsen, mens Pato O’Ward vandt duellen om tredjepladsen over Scott Dixon.

Hvordan følger du NTT IndyCar Series?

Hvis din interesse også fanger motorsport generelt, så kan du følge Boxengasse på Facebook her, samt blive medlem af vores Facebook-gruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses IndyCar- og Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Christian Rasmussen-fangruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: