‘Sweet Home Alabama’: IndyCar og Indy NXT er klar til road course-premiere på Barber Motorsports Park

Christian Lundgaard - Honda Indy Grand Prix of Alabama - By_ Chris Owens_Ref Image Without Watermark_m54753
Foto: Chris Jones/Penske Entertainment

Find Tv- og spotterguide nederst i artiklen.

NTT IndyCar Series er tilbage på Barber Motorsports Park ved Birmingham i Alabama, der som årets fjerde løbsweekend og første road course-løb begynder at formere sæsonen.

Modsat de forgange år har løbet nu modtaget sponsornavnet ‘Children’s of Alabama Indy Grand Prix’ i stedet for ‘Honda Indy Grand Prix of Alabama’. En ændring, der i danske ører kan lyde irrelevant, men i amerikansk kontekst har stor betydning.

Stor weekend for Christian Lundgaard

Uden at spørge RLL’s danske kører kan det siges, at weekenden er en stor en af slagsen for østjyden. Lundgaard er efter sæsonens første tre løb – to gange bybane og en enkelt (speedway) ovalbane – nr. 14 i mesterskabet, og selvom det er tidligt på sæsonen, er årets road course-premiere et godt udgangspunkt for gode og tidlige point.

Christian Lundgaard går en stor weekend i møde. Foto: James Black/Penske Entertainment

Derudover er det en weekend, hvor Benjamin Pedersen også kan vise gode takter. Barber Motorsports Park er en kendt lokation for Road to Indy-serierne, der både har kørt test- og løbsweekender på banen i flere år, og dansk-amerikanerens kompetencer på de 3,83 kilometer har været godkendte.


Christian Rasmussen og Indy NXT er tilbage

Den danske Road to Indy-aspirant, Christian Rasmussen, og Indy NXT er tilbage efter lang pause der startede efter sæsonpremieren i St. Petersburg, Florida. For den danske HMD Motorsports-kører er kravene endnu større end til navnebroren i førerklassen. Christian Rasmussen skal forsøge at jagte en plads i top-3, og at kalde en sejr et krav vil nok heller ikke være så overdrevet igen.

Christian Rasmussen under en testdag på Indianapolis Motor Speedway. Foto: Travus Hinkle/Penske Entertainment

Rasmussen møder ind med et godt udgangspunkt i form af en fjerdeplads i mesterskabet, men med hele syv holdkammerater som tætteste rivaler i kampen om titlen bliver det kun udfordrende. To af dem, Danial Frost og Nolas Siegel, ligger på hhv. første- og andenpladsen.

Hvordan ser jeg med?

Streamingsiden IndyCar Live transmitterer direkte fra NBC News, og med en ganske gratis og lovlig bruger kan du også overvære en eminent dækning under dansk internet – dog kun under trænings- og kvalifikationssessionerne. Viaplay sender sidste træning samt kvalifikation og løbet. Alle Indy NXT’s sessioner kan ses på IndyCar Live.

Link til spotterguide her.

Fredag d. 28. april

20:40-21:25 – Fri træning 1, Indy NXT
21:40-22:55 – Fri træning 1, IndyCar

Lørdag d. 29. april

17:00-17:45 – Fri træning 2, Indy NXT
18:00-19:00 – Fri træning 2, IndyCar (sendes på Viaplay)
20:20-20:40 – Kvalifikation, Indy NXT
21:00-22:15 – Kvalifikation, IndyCar (sendes på Viaplay)

Søndag d. 30. april

17:55 – Opvarmningssession
18:55 – Indy NXT Race
21:00 – Children’s of Alabama Indy Grand Prix 2023 (sendes på Viaplay)

Hvordan følger du NTT IndyCar Series?

Hvis din interesse også fanger motorsport generelt, så kan du følge Boxengasse på Facebook her, samt blive medlem af vores Facebook-gruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses IndyCar- og Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Christian Rasmussen-fangruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: