Første kvalifikationsdag på Indy 500: Lundgaard ude i mørket – Pedersen i drømmeposition

Foto: Chris Jones/Penske Entertainment

Den første af to kvalifikationsdage på Indianapolis 500 – eller Indy 500 – blev vild, lang og dramatisk. Skuffelser og jubelbrøl blev led i intense timers hastighedsmåling, og set med danske briller blev dynamikkerne vendt fuldstændig på hovedet.

Det var planen at fodre læserne med daglige træningsrapporter fra Indy 500’s testdage, men ligesom mange andre studerende rundt i landet, har vores USA-skribent fokus på forårets og sommerens eksamener. Derfor må I kære læsere nøjes med et par linjer om kvalifikationen.

Kvalifikationsweekend på Indy 500: Sådan foregår det, og sådan ser du med

Mens skuffelsen sad i Christian Lundgaard der blot formåede at få raceren op på en 31. plads, var stemningen en helt andet i lejren hos Benjamin Pedersen og #55 AJ Foyt Racing. Dansk-amerikaneren buldrede ud på den legendariske asfalt og satte i sit første forsøg en elegant tredjeplads, men blev efterfølgende slået ned på en 11. plads af sidste års pole-vinder på Indy 500, Scott Dixon. Under alle omstændigheder en flot og kvalitetsrig præstation af Benjamin Pedersen.

Pedersen klarede modstanden fra de andre hold og profiler, hvilket betød, at han i sit første Indy 500 nogensinde havde sikret sig en plads i søndagens Top 12 Qualifying. Lundgaard derimod skal søndag kæmpe i Last Chance Qualifying (LCQ), hvor han skal forsøge at undgå en eliminering frem mod næste søndags løb (28/5). Duellen bliver i øvrigt mod to af egne holdkammerater.

Indianapolis 500 afholdes traditionen tro mandagen før The Memorial Day d. 29. maj, og i den anledning hylder Santino Ferrucci og #14 AJ Foyt Racing det amerikanske militær og nationen selv. Foto: Jake Hurley/Penske Entertainment

Når den rød-hvide klaphat for en stund må tages af, er det også interessant med et blik på de ikke-danske præstationer. Arrow McLaren leverede en monsterpræstation og havde hele tre ud af fire biler med i top-5, mens Team Penskes to store profiler helt blev skubbet helt ud af top-12. Dertil er det også værd at nævne, at vi i fjor så Rinus VeeKay med en pragtpræstation da han tog tredjepladsen i Firestone Fat Six, og trods en svær sæsonstart i år lykkes det igen hollænderen at brilliere – denne gang med en fjerdeplads.


Du kan se det komplette resultat for Indy 500’s første kvalifikationsdag her.

Hvordan følger du NTT IndyCar Series?

Hvis din interesse også fanger motorsport generelt, så kan du følge Boxengasse på Facebook her, samt blive medlem af vores Facebook-gruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses IndyCar- og Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Christian Rasmussen-fangruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: