GMR Grand Prix: Christian Lundgaard tager karrierens første pole position i IndyCar!

Foto: Chris Jones/Penske Entertainment

IndyCar har indtaget egen hjemmebane i Indianapolis, og med et to-dags event stod den allerede fredag aften dansk tid på kvalifikation. Resultatet blev den første danske pole position i NTT IndyCar Series nogensinde.

Kvalifikationen kort

Christian Lundgaard var flyvende på asfalten under de to træningssessioner, hvor han tog begge andenpladser, ligesom holdkammeraterne Graham Rahal og Jack Harvey også viste gode takter. Det er specielt den britiske Jack Harvey der i stor grad har brug for at gøre god figur, da han gennem 2022 og den første tredjedel af sæson 2023 har kæmpet med at præstere.

I første segments gruppe 1 gentog både Christian Lundgaard og Graham Rahal de gode takter og blev hhv. hurtigst og næsthurtigst, hvorimod mesterskabsprofilen Josef Newgarden ikke gik videre fra det indledende segment. Han starter som nr. 13 i lørdagens løb.

Benjamin Pedersens eftermiddag i Midtvesten begyndte at blive mere optimeret, men for dansk-amerikaneren sluttede den før den for alvor startede. I AJ Foyt Racing rookie span rundt på sin opvarmningsomgang, og som en ny regel i IndyCar i år, mister man omgangstiden og muligheden for at kvalificere sig til næste sessionsrunde, hvis man forårsager gule eller røde flag.

I gruppe 2 kvalificerede Jack Harvey sig også til andet segment, Fast 12. For første gang i 2023 kom alle tre RLL-kørere med i kvalifikationen til Firestone Fast Six.


I Fast 12 satte Christian Lundgaard sig på andenpadsen, mens Graham Rahal lige akkurat blev skubbet ud af Andretti Autosports Kyle Kirkwood.

Seks minutters Firestone Fast Six blev for anden løbsweekend i træk med dansk deltagelse, og Lundgaard satte kronen på værket med sin karrieres første pole position.

Optakt til GMR Grand Prix: IndyCar rammer generalprøven til Indianapolis 500

Hvordan følger du NTT IndyCar Series?

Hvis din interesse også fanger motorsport generelt, så kan du følge Boxengasse på Facebook her, samt blive medlem af vores Facebook-gruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses IndyCar- og Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Christian Rasmussen-fangruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: