Optakt til GMR Grand Prix: IndyCar rammer generalprøven til Indianapolis 500

Foto: James Black/Penske Entertainment

Find Tv- og spotterguide nederst i artiklen.

Hvis du som læser skulle være i tvivl, så er IndyCar landet i årets vigtigste måned. ‘The Month of May’, som »kampagnen« hedder, er traditionen i NTT IndyCar Series, hvor serien hele måneden opholder sig på Indianapolis Motor Speedway.

Banen i det amerikanske Midtvesten danner rammer for tre af de største begivenheder i et kalenderår i IndyCar; første løb på asfalten foregår på road course-layoutet, hvorefter en hel weekend står i kvalifikationens tegn inden kulminationen af det hele: Indianapolis 500. Kvalifikationsweekenden består af to hele dage med kamp om den hurtigste gennemsnitsfart, og resultatet vil naturligvis sætte sit altafgørende spor i Indianapolis 500’s start-grid.

På mandag kl. 17:00 publicerer vi på Boxengasse artiklen ‘Optakt: Boxengasses guide til Indianapolis 500’.

To gange Christian skal brilliere

Der skal ikke herske den mindste form for tvivl om, at GMR Grand Prix er ét af de absolut vigtigste løb i hele sæsonen for Christian Lundgaard. Ligesom resten af feltet er banen rigtig godt kendt i danskerens favør, og man må heller ikke glemme at asfalten var lokation for Lundgaards første og hidtil eneste podieplacering, da han tog andenpladsen i sidste års Gallagher Grand Prix.


IndyCar-feltet kørte for 14 dage siden på Barber Motorsport Park i Alabama, og der viste Lundgaard stort talent med en sjetteplads i både kvalifikation og løb. Road courses skal være danskerens helt store gennembrud i 2023 da både by- og ovalbaner er svære sager, medmindre RLL får trykket på de rigtige knapper og får de rigtige setups på plads.

Jeg elsker Indianapolis Motor Speedways road course
– Christian Lundgaard, #45 Rahal Letterman Langigan Racing

Christian Lundgaard under sidste års Gallagher Grand Prix: Johan Moestrup/Boxengasse.dk

Skal Christian Lundgaard sigte efter karrierens første sejr i NTT IndyCar Series nogensinde, så er Indianapolis Motor Speedways road course ikke noget dårligt sted at sigte efter.

Lundgaards navnebror, Christian Rasmussen, skal også i aktion. Rasmussen ligger i skrivende stund som førende mand i mesterskabet i Indy NXT, der er IndyCar’ svar på Formel 2. Christian Rasmussen kører sit andet år i serien og er i år skiftet fra Andretti Autosport til HMD Motorsports, hvor han med en fjerdeplads, en pole position og en sejr jagter mesterskabet og et muligt sæde i 2024′ sæson af NTT IndyCar Series.

Den dansk-amerikanske Benjamin Pedersen kører i #55 for AJ Foyt Racing, og ligger nr. 26 i mesterskabet. Boxengasse arbejder på et interview med profilen.

TV- og spotterguide

Streamingsiden IndyCar Live transmitterer direkte fra NBC News, og med en ganske gratis og lovlig bruger kan du også overvære en eminent dækning under dansk internet – dog kun under trænings- og kvalifikationssessionerne. Viaplay sender sidste træning samt kvalifikation og løbet. Alle Indy NXT’s sessioner kan ses på IndyCar Live.

Spotterguiden kan ses her.

Fredag d. 12. maj

15:30-16:30 – Træning 1, IndyCar
17:00-17:50 – Træning, Indy NXT
19:00-20:00 – Træning 2, IndyCar (sendes på Viaplay)
20:20-20:40 – Kvalifikation, Indy NXT
22:00-23:15 – Kvalifikation, IndyCar (sendes på Viaplay)

Lørdag d. 13. maj

17:10-17:40 – Opvarmningssession, IndyCar (sendes på Viaplay)
19:05 – Indy NXT by Firestone Grand Prix
21:30 – GMR Grand Prix 2023 (sendes på Viaplay)

Hvordan følger du NTT IndyCar Series?

Hvis din interesse også fanger motorsport generelt, så kan du følge Boxengasse på Facebook her, samt blive medlem af vores Facebook-gruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses IndyCar- og Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Christian Rasmussen-fangruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: