Théo Pourchaire får debut I NTT IndyCar Series for Arrow McLaren

Foto: Arrow McLaren

I den kommende weekend vil motorsportsverdenen rette blikket mod Californien, hvor NTT IndyCar skal køre Acura Grand Prix of Long Beach. Her vil Théo Pourchaire få sin debut når han afløser David Malukas i Arrow McLarens #6 som er ude efter en operation grundet en håndledsskade.

Franske Pourchaire, der er blot 20 år gammel, står overfor sin første smagsprøve af NTT IndyCar Series efter imponerende takter i europæisk motorsport i 2023. Her vandt han FIA Formula 2 mesterskabet med ART Grand Prix-teamet, hvor han ikke alene tog to sejre men også opnåede 10 podieplaceringer – en bedrift, der gjorde ham til den yngste vinder nogensinde i både Formula 3 og Formula 2. Han var stærkt efterfulgt af Frederik Vesti i kampen om titlen, men den gik i sidste ende til franskmanden.

– Det er en fantastisk mulighed at køre for et så legendarisk team i en så legendarisk serie som NTT IndyCar Series. Jeg har fulgt med i IndyCar lige siden jeg var lille, og det er utroligt spændende. Jeg var begejstret, da jeg fik opkaldet fra teamet, udtalte Pourchaire.

Pourchaires tidligere præstationer inkluderer også en andenplads i FIA Formula 3 mesterskabet i 2020 samt titler i både ADAC Formula 4 og det franske F4 Junior Mesterskab. I år har han desuden fungeret som test- og reservekører for Stake F1 Team Kick Sauber.

– Jeg er taknemmelig for, at Zak Brown, Gavin Ward og Tony Kanaan tænkte på mig til denne mulighed, og for at teamet hos Sauber har ladet mig få chancen i Long Beach, afsluttede Pourchaire.


Fordi Malukas’ restitutionstid nu forlænges ud over de oprindeligt forventede seks uger, skal Arrow McLaren-teamet fortsat vurdere hans tilstand i samråd med hans behandlere. Beslutningen om, hvem der skal køre bil nummer 6 ved det efterfølgende løb i Alabama, vides ikke endnu.

– Det er synd, at Davids bedring tager længere tid end først antaget. Han har arbejdet tæt sammen med vores teamtræner omkring rehabilitering og styrketræning, som er mulig i øjeblikket, og teamet har gjort et fantastisk stykke arbejde med at håndtere disse ændringer siden hans skade, udtalte Gavin Ward, teamchef hos Arrow McLaren.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: