Christian Lundgaard skal i den kommende sæson køre for Rahal Letterman Lanigan i IndyCar serien. Hertil har han fået tildelt en personlig ingeniør, Ben Siegel, som i samarbejde med Lundgaard, skal forsøge at få det bedste ud af bilen og strategierne i løbene.

Danskeren selv har forklaret, hvordan han og Siegel allerede nu kommer godt ud af det med hinanden, til trods for duoen kun har kendt hinanden i lidt under to uger, og dertil kun har arbejdet sammen under en enkelt testdag. De to har dog endnu en testdag til gode inden længe. Den hænder d. 14. februar på Sebring, hvor de kan få det sidste kørt igennem inden sæsonstarten to uger senere.

Annonce:

Det første løb i 2022-sæsonen for den 20-årige Christian Lundgaard er d. 27. februar, hvor IndyCar sæsonen skydes i gang til Firestone Grand Prix i Sankt Petersburg. Han er dog ikke et ukendt ansigt hos RLL, da han i 2021-sæsonen havde et enkelt løb med teamet i IndyCar på Indianapolis Motor Speedway i august.

Foto: Indycar

Lundgaard sikrede sig et godkendt resultat i august, hvor han kørte RLL-raceren for første gang. Foto: Indycar

Løbet sidste år markerede også, hvad vi måske kan forvente af den unge dansker i den kommende sæson. Her præsterede han at slutte på en fjerdeplads i kvalifikationen og en 12. plads i selve løbet – det til trods for at han ikke vidste, hvordan Firestone dækkene opførte sig i det lange løb.

– Jeg tror at det løb (med RLL) sidste år har hjulpet, og den testdag vi havde sidste år på Barber Motorsports Park. Bilen er god. Det arbejde teamet har udført for at få mig til at føle mig tilpas har været fantastisk. Jeg er glad for, hvor langt vi er lige nu,” udtaler Lundgaard til IndyCar.com.

– Jo flere dage i bilen, jo bedre tænker jeg, men vi må gøre brug af de dage vi har, og jeg må stole på teamet forbereder mig nok inden første løb.

– Siegel er en fantastisk fyr, og jeg synes teamet gør et godt stykke arbejde for at få os godt i spænd. Jeg tror det er lige så svært for ham, som det er for mig, at komme ind i et nyt team, men jeg tror det at vi er ’en ny pakke’ kan give os både en lille fordel og ulempe, da jeg føler vi skal bygge noget op fra bunden og lære af hinanden,” fortsætter han.

– Jeg har fuld tillid til ham og teamet, og jeg er sikker på vi opnår større ting end vi kan forestille os lige nu,” afslutter Lundgaard.

Lundgaards teamkammerater hos RLL er Graham Rahal og Jack Harvey. Ben Siegel, ingeniøren, er hentet ind fra Ed Carpenter Racing.

Annonce:

Forfatter: Nicolai Hald

Jeg er en 24-årig ung vestjyde som på nuværende tidspunkt prøver kræfter som nordjyde, da jeg er bosat i Aalborg. Jeg interesserer mig enormt meget for motorsport, hvilket også er grunden til jeg er at finde som skribent på Boxengasse.dk. Mit fokus er primært på Formel 2, Formel 3 samt Road To Indy.

Leave a Reply