Nyt dobbelt-podie: Varm weekend i Østrig gav Martin Andersen en solid pointhøst

Foto: Team Engstler

Med en supervarm vejrudsigt og en bane, der ikke ligger helt optimalt til en bil med masser af succesballast var Martin Andersens opgave på Salzburg i ADAC TCR Germany denne weekend klar:

Scor så mange point som muligt uden at oversatse.

Den plan lykkedes godt og vel, for med to andenpladser udbyggede Martin Andersen sin føring i det tyske mesterskab, og er samtidigt den eneste i feltet, der i årets indtil videre seks løb er sluttet på skamlen hver gang. Lørdagens andenplads kom i hus efter godt samarbejde med Team Engstler-holdkammeraten Szymon Ladniak, mens Martin Andersen i søndagens løb havde held af en god og aggressiv start, som gav et nødvendigt forspring tidligt i løbet.

Facit blev to andenpladser, og en særdeles vellykket plan for Team Engstlers dansker:

– Jeg er ovenud tilfreds med at tage to andenpladser med hjem her fra Salzburgring. Vi kom hertil med målet om at slå et hul i den samlede stilling, hvor jeg førte med ét point og nu er foran med otte. Vi har kæmpet rigtig meget med at finde det sidste, og havde især en udfordring på topfarten i denne weekend – så på den baggrund er det virkelig godt. Vi har heldigvis en lille sommerpause inden det går løs på Nürburgring i august, så til den tid håber jeg vi har fundet det sidste, forklarer Martin Andersen og tilføjer:


– Vi vidste, at vi ville komme under pres her, så det føles virkelig godt at kunne udbygge føringen i den situation, siger han.

Varmen gav udfordringer

Det er ekstremt varmt i centraleuropa i øjeblikket, og Salzburgring bød da også på temperaturer over de 30 grader hele weekenden. Det stiller krav – specielt i en klasse som ADAC TCR Germany, hvor der køres sprintløb uden pitstop undervejs.

– Det var sindssygt varmt hele weekenden, så der skulle kæmpes for sagen. Søndag havde vi 36 grader i luften, og det stiller store krav til specielt dækkene på de her biler, for man skal hele tiden passe på, at man ikke kører dem for hårdt. Gør man det, så falder de fra hinanden, og så er løbet slut. Det var helt klart én af nøglerne til at få gode resultater med hjem denne gang, forklarer Martin Andersen.

Søndagens podie på Salzburgring – svenske Jessica Bäckman vinder foran Martin Andersen og lithauiske Jonas Karklys.

Nu venter sommerferien i ADAC TCR Germany, som vender tilbage i weekenden den 6-7. august på Nürburgring.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: