Oliver Rasmussen tilfreds med Jerez-testen: – Det var meget produktivt

FPqaayVXoAYkoiX (1)
Foto: Formula 3 via Twitter

Oliver Rasmussen har genoplivet sin karriere i formelbilerne, og kører de næste par runders Formel 3 hos Trident ved siden af sit fuldtidssæde hos Jota Sport i WEC. Det var tarmsygdommen Chrons hos Jonny Edgar der banede vejen for Oliver Rasmussen, og derfor har vi nu danskere i alle de tre højest rangerede formelklasser på europæisk grund. Efter sidste uges test på den spanske Circito de Jerez stod en glad Oliver Rasmussen tilbage, efter det han selv beskriver som to meget positive dage. Det fortæller han til Boxengasse:

– Testen gik rigtig godt, og det var to meget produktive dage. Jeg fik tid til at få fornemmelsen af en Formel 3-racer tilbage igen, i næsten alle slags vejr. Jeg er rimelig positiv over det arbejde jeg fik gjort, og håber på, at jeg bygge det op det det niveau jeg nu fik vist, siger Oliver Rasmussen til Boxengasse.

Testdagene blev tirsdag indledt med et vildt regnvejr der med stort satte sit præg på omgangstiderne, men naturligvis også gav muligheden for at træne i regnvejr, som var en stor mulighed og erfaring for kørerne at få med i bagagen til de næste løb i sæsonen.

Van Amersfoort Racings nummer 29 Franco Colapinto i det våde vejr, under testen i Jerez. Foto: Formula 3 via Twitter

– Følelsen af bilen er noget anderledes (end en LMP2-racer, red.), men det var super fedt at kunne køre en Formel 3-racer igen, efter, at jeg nu fik prøvet noget andet, lyder det fra Oliver Rasmusen, da vi spørger ham ind til hvordan det var at sidde i en formelbil igen fremfor en LMP2-racer. Han afrunder på spørgsmålet om hvad forskellene på Trident og HWA Racelab er:

– Det er meget svært at sige hvad der er forskelligt, pga. det er to teams der kommer fra to forskellige lande. Men det er helt sikker, at min følelse er rigtig godt, når jeg arbejder med Trident, lyder det fra en tilfreds Rasmussen.


Inden feltet rammer løbsweekend, der bliver på Imola, venter der endnu en test på spansk asfalt, når Circuit de Barcelona-Catalunyas 16 sving fordelt på 4,675 kilometer skal varmes op af de 30 unge talenter d. 15.-16. april. Når feltet ankommer til Emilia Romagna 22.-24. april bliver det med i selskab med både Formel 1 og Formel 2.

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: