Første Porsche Carrera Cup-sejr til Bastian Buus

Bastian Buus (DK), Allied Racing, Porsche Carrera Cup Deutschland, Imola 2022
Foto: Porsche AG

Bastian Buus har om muligt ét af de travleste racerprogrammer, som nogen dansk kører har i 2022. I weekenden blev det til koldingenserens første sejr i år efter flere skarpe løb i blandt andet Porsche Supercup samt i den franske og tyske Carrera Cup. Og det var i sidstnævnte, at sæsonens første sejr kom i hus. Sejren på Imola i weekenden gjorde samtidigt 19-årige Buus til den næstyngste løbsvinder i den tyske series historie.

– Det var en fantastisk weekend. Det er en enorm forløsning endelig at have den første sejr på plads – og det er også den første sejr blandt alle os, som sidste år kæmpede om rookiemesterskabet. Det er virkelig fedt. Samtidig er jeg glad for, at vi endelig fik styr på setuppet og farten i kvalifikationen, som har været vores største udfordring indtil videre i denne sæson, lyder det fra Bastian Buus.

En glad Bastian Buus efter sæsonens første sejr blev en realitet på Imola. Foto: Porsche

Sejren i weekendens første løb kom i hus efter en start fra anden position:

– Jeg kvallede en rigtig god andenplads til første løb, som jeg så vandt, men blev så ramt af et gult flag i anden halvdel af kvalifikationen, hvilket betød, at jeg skulle starte sekser i andet løb. Fire placeringer længere nede på startgridden gør en verden til forskel i Carrera Cup, og først på sidste omgang fik jeg en chance for at gå efter femtepladsen. Jeg greb den og lykkedes med at komme forbi min modstander, men fordi vi havde kontakt, fik jeg en tre-sekunders tidsstraf og røg ned på en sjetteplads. Det ændrer dog ikke på, at weekenden var en succes, og at vi er med i kampen om mesterskabet. Nu gælder det om at holde stabiliteten og så ellers få nogle flere podieresultater, afrunder en glad Bastian Buus fra Imola.
Der er til gengæld ingen sommerferie i den tyske Porsche Carrera Cup, for allerede i næste weekend venter en ny runde af mesterskabet, når turen går til hollandske Zandvoort.
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: