Indy Lights: Lundqvist vinder i Nashville, Rasmussen i Top 5

Foto: Penske Entertainment: James Black

Christian Rasmussen, Benjamin Pedersen og resten af Indy Lights feltet har i denne weekend besøgt Nashville. Bybanen i Nashville har 11 sving og to store langsider. Det er banens fjerde og niende sving som har store nedbremsninger efter langsiderne, hvilket derfor også er her vi så flest overhalinger.

Linus Lundqvist startede søndagens løb i pole position, da kvalifikationen ikke fandt sted. Store regnskyer og torden i nærheden af banen fik løbslederen til først at uskyde og senere helt aflyse sessionen, hvilket forårsagede at startgridden blev bestemt af mesterskabsrangordenen. Dermed startede Rasmussen i femte position og Pedersen lige ved sin side i sjette position.

Det var heldigt at løbet kunne afholdes her til aften, da tordenvarslingerne kom på skærmen præcis som det ternede flag blev svunget, selv samme varslinger som havde aflyst kvalifikationen i går.

Det blev et løb med føring fra start til slut for svenske Linus Lundqvist. Foto: Penske Entertainment: James Black

Løbet som det hændte
Alle kørere gav alt i starten og kørte dækkene helt op ad betonmurene. Der var ikke noget med at hvile på laurbærrene, da de alle vidste det ville blive en svær bane at overhale på. Rasmussen tabte to placeringer på første omgang, men forsøgte sig med en sen nedbremsning på Jacob Abel som dog ikke gik helt igennem til en overhaling, før omgangen efter.

Pedersen vandt en enkelt placering på første omgang, men kæmpede med at følge med Top 4 som hurtigt stak af i front. Efter et par omgang splittede Top 4 dog op, da svenske Lundqvist og McElrea stak af mens Robb og Brabham kæmpede indbyrdes og tabte tid.


Banen er enormt udfordrende, og man skulle ikke se længe på onboard kameraerne før det blev meget tydeligt. Da det er en bybane, er dagligdagsasfalten utroligt ujævn, humpet og uforudsigelig, hvilket blev ekstra tydeligt på vej ud af begge langsider.

Francis Jr. snittede betonbarrieren men det var nok til at bøje noget ved ophænger og han kunne derefter ikke gøre andet end at trille i pitten. Mekanikerne kæmpede bravt om at få den på banen igen, dog et par omgange efter resten af feltet da det lykkedes.

En for sen nedbremsning kostede flere placeringer for både Pedersen men også Rasmussen lidt over halvvejs igennem løbet. Foto: Penske Entertainment: James Black

Teamkammeraterne Hunter McElrea og Sting Ray Robb havde et stort øjeblik på 19. omgang, hvorefter Rasmussen og Pedersen ligeledes var tæt på at ramle sammen.

Med ti omgange igen, var Pedersen, Rasmussen, Frost og Abel indenfor et sekund af hinanden, hvilket betød chancer blev taget for femtepladsen var indenfor rækkevidde. Jacob Abel kunne dufte den femteplads som kæmpede sig forbi Frost med en meget sen nedbremsning efter langsiden ind i sving ni.

Pedersen låste bremserne og blokerede svinget og efterlod Rasmussen strandet bag sig. Både Abel og Frost kunne trille roligt forbi mens de to danske kørere var strandet og skulle finde bakgearet før de kom videre. Det degraderede danskerne til syvende og ottende position med syv omgange igen.

McElrea og Robb havde en kontakt med høj hastighed, da Robb ville forsøge sig på indersiden hvortil overhalingen rent faktisk lykkedes trods kontakten. Begge kunne på mirakuløs vis fortsætte uden skader, men det kunne hurtigt være gået galt.

Frost forsøgte sig med en meget sen overhalingsmulighed på abel, som endte ud i en påkørsel og begge kørere der udgik af løbet. Dén hændelse serverede femtepladsen til unge Rasmussen, som tidligere var blevet sat tilbage i feltet efter blokeringen af Pedersen.

Linus Lundqvist vandt løbet suverænt med over syv sekunder ned til Sting Ray Robb. Tre sekunder efter han krydsede McElrea målstregen og udgjorde resten af Top 3.

Løbsresultat

Foto: Indycar.com
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: