Solid premiere skal følges op på Monza

Foto: Photo©JEP - www.jakobebrey.com

Årets anden afdeling af den stærkt dansk besatte European Le Mans Series er blandt de mange tilbud, som motorsporten har til dig på denne søndag.

Efter en fantastisk sæsonåbner på Paul Ricard, hvor de to Ferrari-danskere Nicklas Nielsen og Michelle Gatting henholdsvist vandt og blev nummer to, og hvor Mikkel Jensen og Eurointernational leverede et kæmpe comeback og blev nummer to i LMP3, så er der al mulig grund til at tune ind eftermiddagen igennem, når det fra middagstid går løs på Monza.

Mikkel Jensen og Eurointernational står for så vidt overfor et comeback igen. Sidste gang på Paul Ricard blev det italienske team forstyrret i stor stil af en tidligere kører, som med ordensmagtens hjælp fik teamets racere beslaglagt. Eurointernational endte med at låne sig vej til en anden Ligier JSP3, men gav aldrig op og kæmpede sig vej til andenpladsen.

I denne weekend er det imidlertid ikke meget bedre for Jensen, for efter et uheld i weekendens anden frie træning blev Eurointernationals #11 ikke klar til kvalifikationen, og derfor starter #11 fra 40. pladsen på gridden.

Cool Racing har den generelle pole position til dagens race på Monza. Nicolas Lapierre satte tiden, og får på første række følgeskab af G-Drive Racings #26.


Le Mans-aktuelle High Class Racing med Anders Fjordbach og Dennis Andersen starter dagens løb som nummer 14.

Martin Vedel Mortensen og Christian Olsen jagter med RLR MSport oprejsning fra et svært debutløb på Paul Ricard. Photo©JEP – www.jakobebrey.com

Tæt kamp i LMP3

I LMP3 var der tæt kamp om pole position hele vejen, men det endte med pole position til franske M Racings #19 Norma og schweizeren Lucas Legeret med 1.44.017. Han får følgeskab af Colin Noble og Nielsen Racings #7, 1.44.224, i et felt, hvor Norma-chassiserne igen dominerer i klassen.

Martin Vedel Mortensen, Christian Olsen og Martin Rich kvalificerede sig ind som nummer syv i LMP3 for britiske RLR MSport.

I GTE slog Porsche tilbage efter Ferraris dominans ved sæsonpremieren på Paul Ricard. Matteo Cairoli satte pole position for Dempsey Proton Racing – i øvrigt i kamp med Jörg Bergmeister i Project 1’s Porsche. Spirit of Race satte på tredjepladsen den bedste Ferrari-tid med Matt Griffin ved rattet.

Nicklas Nielsen og Luzich Racings #51 Ferrari 488 GTE EVO starter som nummer seks i GTE, mens Michelle Gatting og Kessel Racings #83 Ferrari starter som nummer otte.

Nicklas Nielsen og Luzich Racing skal på Monza forsøge at gentage succesen fra Paul Ricard, hvor teamet vandt GTE-klassen. Photo©JEP – www.jakobebrey.com

ELMS livestreames gratis online – du kan se det hele her:

 

Supersæsonstart for danskerne i ELMS

Mikkel Jensens LMP3-bil beslaglagt på Paul Ricard

 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: