Måske var du også klinet til skærmen for efterhånden 23 år siden (ja, 1997 er længe siden…), da det første, BTCC-inspirerede spil kom på gaden i form af TOCA Touring Car Championship. Et spil smækfyldt med de klassiske, engelske racerbaner og de fantastiske Super Touring-racere som Audi A4, Honda Accord, Ford Mondeo, Peugeot 406, Nissan Primera og så videre.

Det blev et spil, som lynhurtigt slog sig fast i toppen af spilmarkedet, og det kom sågar på markedet inden Gran Turismo. Året efter fulgte TOCA 2 igen med BTCC-licens. Men selvom TOCA-serien – i dag GRID – efterhånden har nået 12 forskellige udgivelser, så har der ikke været nogen officiel spiludgivelse med udgangspunkt i BTCC siden 1998.

Annonce:

Men det ændrer sig nu. BTCC har netop annonceret, at man har indgået en aftale med Motorsport Games, som skal udvikle et nyt, officielt spil med udgangspunkt i BTCC til udgivelse i 2022.

Spillet vil udkomme til alle konsoller af nyeste generation samt PC.

BTCC’s Chief Executive, Alan Gow ser frem til samarbejdet og glæder sig over, at man har kunnet genoplive ideen.

– Endelig. Jeg er glad for at kunne sige, at vi har et svar på den store efterspørgsel fra fans af BTCC og TOCA-spillene. Helt som i originalen vil det her blive et dedikeret BTCC-spil med alle teams, biler, kørere og baner. Det er ekstremt vigtigt for mig, vores teams, vores kørere og vores fans, at et nyt spil vil reflektere præcist det, som alle elsker ved BTCC – nemlig at der er utroligt tæt action og intens konkurrence. Jeg er sikker på, at Motorsport Games kan levere netop det.

2020-sæsonen af BTCC har premiere i den kommende weekend på Donington Park.

Her er for en god ordens skyld et kig tilbage på originalen:

Annonce:

Forfatter: Niklas Majgaard

Et mere eller mindre livslangt forhold til racing skal ud i ord og tekst. Som journalist begyndte det hele i avisbranchen, men også motorsport er der plads til. Aktuelt er jeg presseansvarlig for TCR Denmark, den dansk/skandinaviske DS3 Cup og hos sjællandske Insight Racing, ligesom kundegruppen også tæller opgaver i en række andre serier. Hjertet banker først og fremmest for gode historier, touringcars og sportsvogne.

Leave a Reply