Kasper H. Jensen efter fjerde TCR-titel: – Det føles fantastisk at have opnået det her!

Foto: GMB Motorsport/Caroline Sternsdorf

Toppen af dansk standardvognsracing har igen i år trukket skarp konkurrence til fra ind- og udland, men det blev for fjerde år i træk med Kasper H. Jensen som dansk mester.

Honda-køreren og GMB Motorsport har gjort det igen, og vi fik en snak med den nu firedobbelte mester i TCR Denmark, der i samme ombæring kunne fejre sit syvende DM såfremt man tager østjydens hattrick fra Danish Thundersport Championship med i regnestykket.

Men isoleret set har bedrifterne i TCR Denmark også talt deres eget, tydelige sprog. Fire mesterskaber på fire sæsoner – i øvrigt med et skifte af dækleverandør i midten. Noget, der også voldede en del udfordringer på tværs af feltet i 2022.

– Det tager nok lige lidt tid, før det rigtigt synker ind. Har gået rundt sådan lidt i en slags boble hele dagen – det føles vanvittigt fedt at have opnået det her fjerde mesterskab i TCR Denmark, men det er ikke rigtigt landet for mig endnu. Pokalen står til gengæld fint i skabet, siger han med et smil.

Jubel i paddocken – her med teamejer René Birch fra GMB Motorsport. Foto: GMB Motorsport/Caroline Sternsdorf

Titlen kom i hus efter en ny, stærk sæson for Honda-køreren, men også en sæson, der har budt på et par tekniske problemer og udfald undervejs. Og leger man lidt med statistik i TCR Denmark, så er en Kasper H.-sæson med tre nulscorer på ét år yderst usædvanlig.


Faktisk har Kasper H. Jensen gennem samtlige nu fire sæsoner af TCR Denmark kun prøvet at udgå af fire heats i alt – men de tre var i år.

– 2023 har ikke rigtigt været en sæson, der var helt lige ud ad landevejen. Gennem årene i TCR har vi altid været ret kendte for at være meget stabile rent teknisk, men vi havde tre nuller i år, og faktisk var vi bedre med hele vejen end pointene som sådan antød. Det er lidt specielt, for de andre tre år har jeg dårligt nok prøvet at udgå, men sådan var det ikke i år.

Guld på podiet – Kasper H. Jensen er igen mester i TCR Denmark. Denne gang foran Mike Halder og Nicolai Sylvest. Foto: GMB Motorsport/Caroline Sternsdorf

Italiensk opbakning

Til gengæld har Kasper H. Jensen og GMB Motorsport i fællesskab udvidet repertoiret, og det fik det jyske Honda-team også givet en del prøver på i sæsonen. Det er også et arbejde, som italienske JAS Motorsport har en væsentlig aktie i.

– Nøglen er til gengæld at kunne kombinere fart og stabilitet på en god måde, og det synes jeg vi har haft ret meget held med. Et løb som Falkenberg var helt nyt for os alle, men vi ramte hurtigt et fornuftigt setup. Jeg tror i det hele taget, at vores store erfaring med bilen også gør, at vi kan udvikle endnu mere. Vi har også lært nye ting og prøvet nye løsninger for første gang i år, for det var jo anden sæson på Kumhos dæk – og dem har vi fundet os meget bedre til rette med i denne sæson, forklarer han.

I U25 tog GMB Motorsport også titlen – her vandt Gustav Birch (th.). Foto: GMB Motorsport/Caroline Sternsdorf

Og den udvikling skal gerne fortsætte, mener Kasper H. Jensen ikke overraskende efter sin fjerde titel i rap med Honda, og alle år med support fra italienske JAS Motorsport.

– Vores samarbejde med JAS fungerer bare hamrende godt. Jeg har for fjerde år en super god ingeniør med mig, og det samspil har virkelig været guld værd. Vi samarbejder meget om at udvikle bilen, og han er god til at give sit besyv med, hvis jeg byder ind med nye ideer til setuppet på bilen. Den passer godt til min kørestil, men med så mange kilometer kørt er det selvfølgelig også et spørgsmål om erfaring.

Så hvad venter der i næste sæson? Mere TCR er i hvert fald svaret, siger Kasper H. Jensen:

– Jeg er færdig med at køre for i år, men har lige en tur til ELMS-finalen med teamet her senere i oktober, hvor jeg er med til at se på data og en masse andre ting. Jeg ved i hvert fald, at der er mere TCR på programmet i det nye år, for jeg har kontrakt for 2024 på plads, og derudover håber jeg også, at der kan komme en international mulighed også. Det kan jeg til gengæld ikke sige mere om for nu, men jeg håber da at kunne få chancen i det game også. Vi knokler videre og jagter en titel mere i 2024!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: