Kasper H. Jensen finalesejrer i regnvejrsdrama på Jyllandsringen

Foto: TCR Denmark/Kim Gripping/Niklas Majgaard/Jan Gripping

TCR Denmarks tredje stop på kalenderen endte i lidt af et regnkaos på Jyllandsringen søndag, hvor Kasper H. Jensen gjorde det til et hattrick af finalesejre med sin tredje af slagsen i træk.

Det hele begyndte ellers med at en anden Honda-kører stjal rampelyset, for TPR Motorsports Mike Halder kom stærkt fra start og sejrede i heat 1 og fortsatte sin pointhøst i et heat 2, hvor regnen begyndte at falde over Jyllandsringen.

Mike Halder kom godt gennem regnen i heat 2, men måtte se sig slået i heat 3, da banen begyndte at tørre op. Dette billede er dog taget lidt før et tørt spor blev en realitet.

Specielt heat 2 og heat 3 blev præget af regnvejr. Heat 2 nåede at komme i gang, da vandet begyndte at melde sig over banen. Først blev starten udsat, da Kristian Moe Sætheren blev holdende på gridden med et problem til starten på heat 2, og måtte trækkes ind i pitlane.

Sætheren fik gang i bilen, og mens opvarmningsomgangen kom i gang, så kørte Kenn Bach af banen på opvarmningsomgangen og tabte en masse sand på banen på sin vej til at starte fra tredjepladsen.

Med reverse grid til Heat 2 åbnede René Povlsen fra pole foran Kim Lund Johansen og Kenn Bach. Lund Johansen smed fuldstændig sin start væk, og i stedet førte Povlsen an, mens Philip Lindberg og Jacob Mathiassen begge startede supergodt og kom op som nummer to og tre.


Som heatet skred frem, blev René Povlsen først overhalet af en stærkt kørende Philip Lindberg, mens Mike Halder gik forbi begge og slog et solidt forspring. Mod heatets slutning nåede Kasper H. Jensen også forbi, så dagens andet heat blev en sejr til Mike Halder foran Philip Lindberg og Kasper H. Jensen.

Philip Lindberg havde masser at smile af – med to andenpladser, og herunder også sejren i U25-mesterskabet, fik Lindberg og Outzen Motorsport et godt comeback efter en svær sæsonstart.

Finale-hattrick

Søndagens finale bød på en blanding af et hattrick og flere stærke comebacks. Regnen stoppede stort set som løbet gik i gang, og det efterlod en optørrende bane og et særdeles spændende løb.
Mike Halder startede fra pole position, men måtte i løbet af første omgang give efter for presset fra Kasper H. Jensen.

Jensen formåede at bygge et tidligt forspring, og kunne således også undgå at brænde regndækkene helt af i midten af heatet – det skete for flere andre, og betød blandt andet, at Mike Halder faldt lidt tilbage, mens Philip Lindberg og Gustav Birch endte i en flot, direkte duel om andenpladsen samt om U25-sejren.

Det hele endte med at køre Hyundai-kørerens vej, for Lindberg havde mest at give af på de sidste omgange, og kunne derfor tage en flot andenplads og et velfortjent comeback for Outzen Motorsport efter en udfordrende sæsonstart.

Kenn Bach måtte grueligt meget igennem på sin vej til Trofeo-sejren. I finalen stallede bilen på startgridden, og nordjyden kørte sig derefter fra 19. til sjettepladsen.

Umiddelbart bag dem var der også et kæmpecomeback i Trofeo. For mens Nicolai Sylvest tog finalens femteplads, så måtte Kenn Bach grueligt meget igennem inden han kunne tage sjettepladsen og dagens sejr i Trofeo.

Trofeo-podiet – Kenn Bach vinder på Jyllandsringen foran René Povlsen og Allan Kristensen.

Kenn Bach åbnede finalen med at stalle bilen på gridden. Bilerne fløj forbi LM Racings nordjyde, som dog fik bilen i gang og hurtigt fik sat gang i et stærkt comeback.

Bach kørte specielt i den indledende fase af løbet absolut hurtigst, og fik kørt sig helt fra bagerste række og op som sekser igen. Det gav samtidigt Kenn Bach dagens sejr i Trofeo foran René Povlsen og Allan Kristensen fra Meteor Racing.

Det giver en mesterskabsstilling, hvor Kasper H. Jensen kan tage på sommerpause i spidsen med 198 point foran Mike Halder med 161. Nicolai Sylvest er treer med 150 point, mens Jacob Mathiassen har 133 på fjerdepladsen.

TCR Denmark er tilbage i august, når det går løs til Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj i København den 5-7. august.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: