Lige ved og næsten på Paul Ricard

Foto: European Le Mans Series/JEP/RLR MSport

Lørdag aftens afdeling af European Le Mans Series på Paul Ricard blev igen en succes set med danske briller – men det blev alligevel lige ved og næsten for både Mikkel Jensen og Michelle Gatting, hvis respektive biler fra G-Drive og Iron Lynx var snublende tæt på sejrene i LMP2 og GTE Am.

Løbet blev en actionfuld affære med ganske omskifteligt vejr og naturligvis den sene afslutning i mørket 22.30 – og undervejs en stribe større uheld. I kvalifikationen var det Michael Fassbender, som havde et stort crash i Proton Competitions Porsche, og i selve løbet endte den tidligere Audi-kører Loic Duval med hjulene i vejret efter et sammenstød sendte hans Algarve Pro Racing Oreca af banen.

Mikkel Jensen og G-Drive fik en god optakt til Le Mans. Foto: Mikkel Jensen Racing

Hele vejen var Mikkel Jensen og G-Drive toneangivende forrest i feltet, og Jensen var da også manden bag, at G-Drives nummer 26 kunne bringe sig i front af løbet med en lille time igen.

Sådan så det også ud det meste af løbets sidste time, men med få minutter tilbage blev Jensens holdkammerat, Jean-Eric Vergne overhalet af United Autosports Felipe Albuquerque, som i stedet kørte sejren hjem for det amerikanske team. For Mikkel Jensen og G-Drive endte det hele med en andenplads – ikke just hvad det russiske team havde i udsigt, men trods alt er det et godt resultat at tage med videre til næste måneds Le Mans, hvor det russiske team må regnes som en seriøs bejler til toppen af podiet i LMP2.

Det andet danske indslag i LMP2, High Class Racing, endte som nummer 13 i klassen efter et svært løb for det danske team.


Gatting på podiet

For Michelle Gatting og Iron Lynx blev Paul Ricard igen en oprejsning efter et svært løb sidste gang på SPA-Francorchamps.

#83 Ferrari 488 GTE Evo / IRON LYNX / Manuela Gostner / Michelle Gatting / Rahel Frey

I lighed med Mikkel Jensen i LMP2, så bejlede Gatting og Iron Lynx også længe til sæsonens første sejr. I løbets slutning førte Ferrari #83, men på de sidste omgange kom en safetycar på banen, og det kostede først en placering. Dernæst røg holdet ned som nummer tre efter Proton Competition Porsche #77 overhalede ude på banen.

Proton-Porschen vandt i øvrigt sæsonens første løb på Paul Ricard. Lørdagens podieplads er sæsonens anden for Michelle Gatting og Iron Lynx, som nu kan lade op til Le Mans næste måned.

https://www.facebook.com/msgatting/posts/3488303424597402

Første løb i mørke for Malthe Jakobsen

I LMP3 fik Malthe Jakobsen sine første erfaringer med at køre i mørke – og det blev umiddelbart en succes for den unge thybo.

I kvalifikationen var han 0.123 sekund fra pole position i klassen, og fredag aften fik han sine første kilometer i mørket. Det gik så godt, at engelske RLR MSport helt valgte at skifte strategi, så Jakobsen fik løbets sidste del.

Inden da skulle det engelske hold dog meget igennem. Det kraftige regnvejr i løbets begyndelse sendte RLR MSport-raceren helt ned bagerst i feltet, men takket være en flot opkørsel fra Robert Meginnis kunne Malthe Jakobsen overtage på femtepladsen og køre en fjerdeplads hjem til sidst.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: