LMP2 på toppen af WEC-prologens dag 2

Foto: FIA WEC/Toyota Gazoo Racing

FIA WEC-prologen sluttede søndag, og dermed er det også tid til årets første løbsuge i VM-serien, hvor der er træninger onsdag og torsdag, kvalifikation torsdag og løb fredag. Årets WEC-sæsonpremiere er en del af Super Sebring, og følges derfor lørdag af IMSA’s 12 Hours of Sebring.

Prologens førstedag blev præget af LMP2-racere øverst på listen af tider, og det ændrede sig ikke på andendagen. Over to dage og fire sessioner var der en LMP2-bil på toppen i de tre.

I søndagens første session toppede belgiske Team WRT med to biler – anført af Ferdinand Habsburg i Realteam by WRT-raceren, mens teamets egen #31 var næsthurtigst – fulgt af Alpines enlige Hypercar.

På andendagens sidste session endte United Autosports på toppen med deres #22, som køres af Philip Hanson, Felipe Albuquerque og Will Owen. United-bilen endte i øvrigt søndagen med en afkørsel, men ikke noget, der umiddelbart så mere alvorligt ud end som så.

I rene tider viste Toyota ikke meget gennem prologen, og fokus var klart rettet på setup-arbejde. Toyotas to Hypercars satte henholdsvis 9. og 15. bedste tid sammenlagt over de fire sessioner.


Toyota har ikke vist så meget på stopuret indtil videre på Sebring – fokus har været på setuparbejde. Foto: Toyota Gazoo Racing

I GTE Pro var Porsches #92 med Michael Christensen og Kevin Estré hurtigst i søndagens første session på en tid sat af danskeren, men siden kom der problemer til, da teamet fik problemer med en trækaksel. I session 2 toppede Corvette Racings Nick Tandy tabellen ved at køre hurtigst, efter der ellers har stået Porsche på tre af de fire sessions i weekenden. Christensens tid på 1.55.315 i den tidlige session søndag blev i øvrigt klassens hurtigste over de to dage. Men GTE Pro tegner til at blive tæt, og det kan kun blive godt for konkurrencen, at der med Corvette Racing er en tredje producent i spil.

I GTE Am lagde Dempsey Proton Racing hårdt ud og var hurtigst i begge søndagens sessioner med deres #77, mens der var drama for Porsche-teamet Team Project 1’s #56 med Brendan Iribe, Ollie Millroy og Ben Barnicoat. Her havde Iribe en større afkørsel søndag. Teamet er i øjeblikket ved at finde ud af, om den bil kan blive klar til denne uges løb.

Til gengæld viste den anden side af teamets garage ganske lovende takter søndag, hvor #46 med Mikkel O. Pedersen, Matteo Cairoli og Niki Leutwiler var næsthurtigst i begge sessioner.

FIA WEC får på fredag sæsonpremiere, når 1000 Miles of Sebring vender tilbage for første gang siden 2019. Lørdag følger anden halvdel af Super Sebring-weekenden, når IMSA kører det traditionsrige 12 Hours of Sebring. Du kan følge begge dele tæt her på sitet, så hæng på!

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: