Lundgaard brillerede der i sin Indycar-debut: Nu vender feltet tilbage til Indianapolis

Foto: Chris Jones/Penske Entertainment

#ItsMay! og #IsitMayyet? Hvis du har en smule Indycar i dit feed på de sociale medier, så har du sandsynligvis set disse hashtags.

Traditionen tro er der i NTT Indycar Series fuld smæk på programmet i maj måned, og i år er absolut ingen undtagelse. Indianapolis Motor Speedway, også kaldet I. M. S., baner vejen for to weekender med roadcourse- og ovalløb samt en en hel weekend med kvalifikationer. Her på Boxengasse arbejder vi på en artikel med det fulde program for Indianapolis 500, som vi forventer at have klar i weekenden, så hold øje med siden.

Christian Lundgaard debuterede officielt i Indycar på netop Indianapolis-banens roadcourse sidste år, hvor østjyden kronede i kvalifikationen og nåede ”finalen”, Firestone Fast Six, hvor det blev til en fjerdeplads. Løbet blev en anden sag og resulterede i en 12. plads, men Lundgaard har en god fornemmelse for netop GMR Grand Prix, da det ikke er første gang han brænder dæk af på banen i en løbsweekend.

– Jeg tror kun det er positivt at komme tilbage til en road course, hvor jeg kørte sidste år, hvor det gik rigtig godt, så dét i sig selv er positivt. Jeg kom på holdet uden pres, men vi har ikke den form i år vi gerne vil have, men vi har et godt udgangspunkt (fra løbet sidste år, red.), hvilket lægger pres på mig, men jeg kan lide presset. Jo mere pres jo bedre, for det er en positiv ting når folk forventer noget fra dig, siger Christian Lundgaard i en pressemeddelelse fra Rahal Letterman Laningan Racing. Han fortsætter:

Christian Lundgaard i sin Indycar-debut på Indianapolis Motor Speedways road course-layout i august sidste år, hvor han viste sig frem i RLL-raceren med nr. 45. Dengang hed det dog Big Machine Spiked Coolers Grand Prix. Foto: Travis Hinkle/Penske Entertainment

– Jeg tror, at oplevelsen fra sidste år kommer til at hjælpe os på bedst mulig vis. Jeg tror jeg var på en syvendeplads i træningen sidste år før kvalifikationen. Jeg håber at jeg i år kan få en førsteplads i alle sessioner, lave en grand slam eller noget omkring det. Men oplevelsen fra sidste år hjalp os, for at komme med det bedst mulige udgangspunkt, lyder det fra Christian Lundgaard.


Program for weekenden
Træningerne og (måske) kvalifikationerne kan ses på linket her, hvor det er gratis og lovligt. NENT Group viser kvalifikationen og løbet.

Fredag d. 13. maj

15:30-16:30 – Fri Træning 1 – Indycar
16:45-17:30 – Fri Træning – Indy Lights
18:45-19:45 – Fri Træning 2 – Indycar
20:00-20:30 – Kvalifikation – Indy Lights
22:00-23:15 – Kvalifikation – Indycar
23:30-00:30 – Løb 1 – Indy Lights

Lørdag d. 14. maj

16:30-17:00 – Warm-up – Indycar
19:15-20:15 – Løb 2 – Indy Lights
21:00-23:20 – GMR Grand Prix 2022

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/

Guide: Alt du skal vide om NTT Indycar Series i 2022

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: