Marco Sørensen: – Det bliver ikke meget større end det her

Foto: Aston Martin Racing/Drew Gibson

Weekendens sejr i 24 Hours of SPA blev på mange måder en ny side i historien om Aston Martin såvel som The Dane Train. For med sejren tog Marco Sørensen og Nicki Thiim hver især deres første sejr i 24 Hours of SPA – og for Aston Martin var det første sejr siden 1948. Og også for belgiske Comtoyou Racing, som i år blev ny samarbejdspartner for Aston Martin er sejren på hjemmebane lige så meget et stort gennembrud.

The Dane Train tilbage på toppen af skamlen – med support fra Mattia Drudi. Foto: Drew Gibson

– Det var ét af de der 24-timersløb, som nok koster én nogle timer i den anden ende af livet… Wow, der skete meget. Vi kommer altid for at tage kampen op om en sejr, men som vi stod op til løbet med kombinationen af vores lineup og en lovende bil, så vidste vi, at vi nok kunne være med, fortæller Marco Sørensen og fortsætter:

– Men derfra og så til at stå med en pokal er en lang, lang vej. Man skal frem uden skader, og som SPA var i år, så skiftede vejret hele tiden, og over et døgn bliver det til en del omgange på slicks i regnvejr, hvor alt aquaplaner og er ved at ryge af banen. Vi havde i det store hele heldet med os til at holde bilen gående, og selvom vi i løbet af natten var en omgang nede, fordi vi blev fanget i en safetycar, så fik vi det hentet tilbage. Alle var på blandede strategier, og selvom man i GT World Challenge egentlig er meget låst på strategier, længder af stints og så videre, så blev det alligevel til et stort spil, forklarer han.

Aston på målstregen i SPA. Foto: Drew Gibson

Det store spil endte med at falde i retning af The Dane Train – og Marco Sørensen kunne sammen med Nicki Thiim og Mattia Drudi sikre deres første sejr i 24 Hours of SPA til dato. En sejr, der ikke blot sikrer ny historiskrivning for dansker-duoen med de to VM-titler – men også for Aston Martin.

– At vinde 24 Hours of SPA er helt oppe på den høje pokalhylde for Aston Martin og for os. I GT-racing bliver det ikke meget større end 24 Hours of SPA, for løbet er dels hammer svært at vinde, dels er det noget, som alle mærkerne giver fuld gas på. Og for mig personligt? Der er den her pokal helt oppe sammen med vores to WEC-titler. Nicki og jeg har jagtet det her i mange år, så det var en fantastisk følelse endelig at få den i hus, slår Marco Sørensen fast.


2024 CrowdStrike 24 Hours of Spa (Belgium) Photo: Drew Gibson

Fighten med Ferrari

Som det nærmest er traditionen tro, så skulle 24 Hours of SPA ind i den sidste time for at finde en afgørelse. Ferrari og Alessandro Pier Guidi lå lunt i svinget til at tage sejr nummer to på fire år – og Guidi selv til at gentage sin bedrift fra 2021, hvor han vandt sammen med Nicklas Nielsen og Come Ledogar. Men italieneren blev fanget i pitindkørslen af en strandet Lamborghini og smed en potentiel sejr over styr. I stedet kunne Mattia Drudi gøre opgaven færdig for Aston Martin og endte med at vinde foran Ferrarien.

Sejren kom i hus efter et stærkt løb, hvor #007 gennem mange timer konstant spillede en rolle i spidsen af feltet. Mattia Drudi rundede løbet af i #007, og satte i det hele taget sit præg på løbet for Aston Martin og Comtoyou – og fik dermed også en stærk entré i sin første sæson med Aston Martin.

– Mattia Drudi har gjort det kanon med os i år, og SPA blev virkelig en krone på værket. Han kom til Aston i år efter en del år hos Audi, og det var også derfra Comtoyou kendte ham. Jeg var til en test og fik til opgave at kigge lidt i hans retning undervejs, og det viste sig at være et hit fra start. Nicki og jeg går super godt i spænd med ham, og han har en rigtig god evne til at kunne se det store billede i et langdistanceløb. Det er en vigtig faktor i alt, vi laver, siger Marco Sørensen og afrunder:

– Endelig at vinde det her løb var en kæmpe oplevelse, og jeg håber, at det også bliver vejen til flere løb for The Dane Train fremover. Vi har stadig et par huller i pokalskabene – jeg har Daytona, men det har Nicki ikke. Nicki har Nürburgring, men den har jeg ikke. Ingen af os har Bathurst…. Så der er lidt tilbage, og kunne det her give mere køretid for os sammen i en Aston, så er vi helt klar på mere!

2024 CrowdStrike 24 Hours of Spa (Belgium) Fanatec GT World Challenge Round 4 // Endurance Cup – June 27th – 30th, 2024

Følg os på Facebook og i vores gruppe Nyt om Motorsport – så er du opdateret på alt om danskerne i sportscars!

24 Hours of SPA: Aston Martin og The Dane Train vinder 100-årsudgaven!

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: