Michelle Gatting: – Vi skulle knække koden

Foto: SRO/24 Hours of SPA og Niklas Majgaard/Boxengasse

Iron Dames har flere gange været tæt på at tage en klassesejr på tværs af det italienske Ferrari-teams deltagelser i European Le Mans Series, FIA WEC og ikke mindst GT World Challenge Europe Endurance, som er kommet på plakaten til i år.

Og sidstnævnte endte med at give Iron Dames deres største resultat til dato i denne weekends 24 Hours of SPA, hvor Michelle Gatting, Rahel Frey, Sarah Bovy og Doriane Pin tog en solid sejr i Gold Cup med hele to omganges forspring efter de 24 timer i Ardennerne.

Iron Dames på skamlen i SPA. Foto: SRO/24 Hours of SPA

Sejr på bagkant

Resultatet kom egentligt fra bagkant, for det kvindelige Ferrari-team havde en rædderlig kvalifikation og startede som nummer 47 i det 66 biler store felt – og havde mildest talt en opgave foran sig.

– 24 Hours of SPA har altid været ét af de der løb, jeg rigtig gerne ville køre, men som jeg aldrig nogensinde regnede med at komme i nærheden af at vinde. Det er et så vildt hårdt et løb at køre rent mentalt, fordi der bare ikke er plads til nogen former for fejl, og fordi du har en grid med 66 så jævnbyrdige biler som her, forklarer Michelle Gatting og tilføjer:

– Og så kommer vi ellers her og har en helt vildt elendig kvalifikation og starter nede som 47 – men vi kom godt afsted, og hele teamet leverede en helt vild performance som bare overgår alt, vi har haft med os hidtil. Taktikken sad, farten var der og pitstoppene kørte bare. Vi har været tæt på at vinde flere gange i ELMS og senest var vi virkelig tæt på i Monza – så det er en stor forløsning at vi fik det her i hus, understreger den nyslåede Gold Cup-vinder.


Resultatet har samtidigt bragt Iron Dames i spids i det samlede mesterskab i klassen.

Gold Cup-podiet. Foto: SRO/24Hours of SPA

Den frygtede bane

SPA-Francorchamps har til gengæld længe været en bane, som Michelle Gatting ikke nødvendigvis ville kalde en favorit. Det er en bane, som man skal have en naturlig respekt for.

– Jeg har stor respekt for den her bane, for det kan så hurtigt gå galt. Der er stor konsekvens over alt på den, og man skal ikke bruge mange sekunder på Youtube for at se hvorfor. Så at køre 24 timer på den er virkelig en opgave. Når det er mørkt, så er der bare kulsort derude, og du får en kendelse for tracklimits for det mindste, så fejl er der heller ikke råd til. Det gør det her løb til en kæmpe mental udfordring og det her døgn til 24 rimeligt lange timer, forklarer Michelle Gatting.

Natten på SPA er noget helt for sig. Foto: Niklas Majgaard/Boxengasse.dk

Et gennembrud

Klassesejren på SPA er samtidigt et stort gennembrud for Iron Dames-projektet, som Deborah Mayer satte i søen i 2019. En sejr, som Michelle Gatting mener vil komme til at gøre store forskelle på både den korte og lange bane.

– Det er helt sikkert ikke gået op for nogen af os, hvad vi lige har vundet. Vi har lige sat en tyk streg under, hvad Iron Dames er, og hvad vi vil. Vi kører i en virkelig stærk klasse, for Gold Cup er med en kørersammensætning på tværs af alt fra platin og guld til sølv og bronze. Niveauet i den her klasse er enormt højt, siger hun og fortsætter:

– Vi har længe talt om, at vi nok – i gåseøjne bare – skulle knække koden og vinde et løb. Det har været svært, og vi har været tæt på ad flere omgange – derfor betyder det helt enormt meget for teamet og sender et stærkt signal om, hvad vi er her for. Og så håber vi alle, at det her kan inspirere mange flere kvinder til at kaste sig over motorsporten, fortæller hun til Boxengasse på SPA.

Kvartetten fra Iron Dames er det første kvindelige lineup til start i 24 Hours of SPA i 25 år. Foto: Niklas Majgaard/Boxengasse.dk

Husk, at du får alt om dansk og international motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ , så er du opdateret!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: